gelijk het zijn moet

Als je ’s morgens vroeg – buiten is het nog donker – de boterhammetjes van je kroost van beleg voorziet om hun brooddoosjes te vullen, en buiten hoor je de bosuil roepen, dan weet je gewoon dat het een goede dag wordt, ene zoals het hoort. Want bosuilen, dat zijn wijze beesten. Zeker als ze mijn vrije dag inluiden. Strategisch gekozen verlofdagen, ik ben daar fan van. Pazzop, ’t was ook een beetje uit noodzaak, want als zowel op zaterdag als op zondag de bezoldigde plicht roept, moet er op maandag toch één en ander aan huishoudelijk en tuingerelateerde achterstand weggewerkt worden, a jááaa.

Bijgevolg kon ik deze morgen van een ijzige maar zonnige tuin genieten. Al was dat ijzige van korte duur, helaas. Net niet koud genoeg en net iets te sterke zon.

En wat doet ne mens op zo’n dag? Honderd kleine dingen en tegelijk ook niks wezenlijks. De beestjes in orde zetten, het gras afrijden, okkernoten rapen en de eerste pastinaken oogsten, aanmaakhoutjes hakken en prullen en frullen. Dagen- neen, weken-, maanden- jarenlang zou ik me zo kunnen bezighouden. Toen het in de namiddag wat betrok kon ik nog een foto maken van een grote bonte specht in de perenboom (zie boven, crop uit het originele beeld) en toen werd het tijd voor de binnenshuis-taakjes.

Hoelang nog tot dat pensioen? :-)

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

7 reacties op gelijk het zijn moet

 1. tijdtussendoor schreef:

  Ik hoop voor jou nog lang ;)

 2. Loko Tosh schreef:

  soon oh soon the light

 3. Lotte schreef:

  Zo schoon en zo jaloers…. net terug uit verlof, neem tegenwoordig ook maandag na het verlof voor den opruim en ditjes en datjes… binnenkort ook in den tuin/bos nu nog noodgedwongen op een appartement.
  Over pensioen…. http://www.kenuwpensioen.be/e-pension/ViewWelcome.do
  dan weet je wat je zou krijgen :)

 4. onderdeappelboom schreef:

  Veel te herkenbaar Bart! Foto kon als het ware bij ons thuis genomen zijn; aanmaakhout (in de vorm van fruitkistjes) wordt hier ook verzameld, gras misschien voor de laatste keer dit najaar afrijden, enz. En dat pensioen… voor jou is het al dichterbij :-p

 5. bart schreef:

  @tijdtussendoor: brugpensioen dan? Toeeee?
  @Loko Tosh: Yes!
  @Lotte: krijgen? Tijd, vooral?
  @Onderdeappelboom: ik ga later op jouw sociale bijdragen teren! Alles opdoen!

 6. Buikberg schreef:

  Awel, ik zou dat ook perfect kunnen, mij hele dagen zo bezig houden. Geen grootse projecten of niks, gewoon het kleine leven van alledag :-). (zeg ik nu de grote projecten ver boven ons hoofd groeien. Misschien dat het na enkele weken klein leven ook wel weer kriebelt voor iets groters ;-)).

 7. bart schreef:

  @Buikberg: vreest niet, onze verbouwingen zijn ondertussen toch al zeven jaar achter de rug, maar aan grote projecten geen gebrek. Het zal hier nog een drukke winter worden :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.