november in groenselenland

Roodlof, tot een jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord, maar ondertussen staat het in mijn moestuin van florissant te doen en is het bovendien best eetbaar gebleken. Dat krijg je dan blijkbaar, als je je eigen moestuin(tje) begint: ineens ga je de meest bizarre dingen zaaien en proeven, en blijkt één en ander bovendien best lekker (en NEEN, ik heb het hier uitdrukkelijk NIET over kolen! Kolen zijn voor eeuwig en altijd kaka!). Want je gaat dan op zoek naar dingen om ‘het seizoen’ te rekken, om vroeger op het jaar én later op het jaar nog iets te kunnen oogsten. En zo komt het dat er nu, een week ver in november, nog van alles in de moestuin staat. En ik, die vroeger niks dan appelmoes, erwten en wortelen moest hebben (en dan nog met lange tanden), ben daar blij mee. Ziet ge nu wel dat alles sommige dingen toch nog in orde komen met mij, mama?

En wat staat daar zo nog allemaal? Warmoes, bijvoorbeeld, dat na een moeizame start nu nog altijd blaadjes en stengeltjes blijft produceren (op het eigenwijs-facebookdingk vind je een turbo-recept voor warmoes-rijstwafeltjes).

Maar ook nog de resten van het zaaibedje herfstsla, een dertigtal preistengels (matig gegroeid), rode bietjes (veel te veel), pastinaak (nog een twintigtal) en de eerste winterpostelein. En in de serre nog een flufke peterselie, een wegkwijnende basilicumplant maar vooral massa’s herfstsla, en met dat laatste ben ik dik tevreden.

Ik kan al bijna niet wachten om zaden te kiezen voor het volgend seizoen! En gij?

Dit bericht is geplaatst in moestuin, serre met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 Responses to november in groenselenland

 1. the666bbq schreef:

  zaden kiezen wel, maar sla in de winter (allez herfst dan) daar word ik dan weer niet wild van ;-) dan liever boernkooln

 2. tijdtussendoor schreef:

  Die sla… daar ben ik nu es jaloers op ;)

 3. Janine schreef:

  Hier staat alleen nog veldsla en boerenkool (maar dit is pas mijn eerste moestuin-jaar, dus nog genoeg te leren!)
  Ik wil mijn complimenten maar eens geven, want wat een geweldige site is dit. Pas ontdekt, je staat inmiddels gelinkt op mijn eigen blog. Ik ben de laatste dagen bezig om alle oude (blog)berichten te lezen en doe dat met heel veel plezier en interesse. Ik ben nu bij maart 2008, dus ik verheug me nog op alles wat komen gaat ;-)

  Zaden uitkiezen gebeurt hier ook volop. Ik zal me moeten beperken, want beperkte ruimte om te zaaien en te groeien ;-)

 4. bart schreef:

  @the666bbq: liever boerenkool? I rest my case.
  @tijdtussendoor: ik hoop dat hij het nog eventjes houdt en niet ineens massaal z’n oren laat hangen.
  @Janine: bedankt voor de complimenten, je staat ondertussen ook bij de links rechts :-) Sterk van je dat je de moed kan opbrengen om je door al die oude posts te werken, toch nog iemand die er iets aan heeft dan ;-)

 5. Janine schreef:

  Geweldig, bedankt!
  Kost me geen moed overigens, die oude berichten. Ik lees ze met erg veel plezier (inmiddels bijna bij 2009 ;-) )

 6. Avalon schreef:

  Komen de kindjes uit de roodlof? Ik zie toch duidelijk een baby’tje met een schattig neusje tussen het blad doorgluren.

  Groet, Avalon

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.