actie!

’t e wel genog gewist!” werd in het dorp van mijn jeugd bij gelegenheid wel eens gesteld, meerbepaald als de maat stilletjes aan vol was. Welnu, ik vind dat het wel genog gewist es. Derhalve heb ik het miezerige grijs en het motgeregente simpelweg genegeerd en is vandaag het tuinierseizoen officieel ingezet in de eigenwijze tuin! Ha!! Wieden! Harken! In de grond froetelen en zelfs al een en ander zaaien!  Eindelijk. Een beetje motregen zal ons worst wezen!
Weliswaar heb ik mij -ik ben nu ook niet helemáál zot -in hoofdzaak op de serre gesmeten. Gezien het seizoen ook wel de meest aangewezen plaats om al iets te zaaien. Het nuttige aan het aangename paren, weetwel. Trouwens, op de buitenperceeltjes staat nog een en ander, zoals prei en roodlof (foto hieronder). De prei is, net als vorig jaar, maar een mager beestje. Het roodlof daarentegen heeft in het begin van de winter al flink wat oogst opgeleverd en is nu, na de vorst, aan een tweede ronde begonnen. Maar dit keer zijn het eerder ronde gesloten kropjes in plaats van de open structuur van daarvoor.

Anyway, de serre dus! Niet dat er al gruwelijk veel te doen valt, simpelweg wat opkuisen en wat sla, rucola en radijzen (nog te vroeg wellicht dat laatste) zaaien.

Vier rijtjes gezaaid: kropsla (Milan), pluksla, rucola en radijsjes (sora).

Op mijn zaaitafel (let op de fancy nieuwe bekleding van gerecupereerde paletplanken) een paar erwten in eierkartons. Afgekeken van de echte tuiniers, nu nog uitvissen waar ik ze binnenkort moet uitplanten (serre of buiten?).

En, voorwaar, ook op behoorlijk wat kleine beestjes – van het viezebeestentype – gebotst in de serre. Regenwormen natuurlijk, maar ook een paar pissebedden, wolfspinnen, wantsen en kleine zwarte kevertjes. En een paar bruinige miljoenpoten ook, waarvan er ene zo welwillend was om mooi te poseren.


Eens kijken of er internet-gewijs een naam op te plakken valt. Maar veel kans dat er duust van die bruinige miljoenpootsoorten bestaan, ge zult zien.

Dit bericht is geplaatst in serre met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

7 Responses to actie!

 1. Angelika schreef:

  Goed zo, je kunt niet vroeg genoeg beginnen … des te eerder kunnen wij arme tuinlozen weer van mooie foto’s meegenieten!

 2. Loko Tosh schreef:

  juicht alom, de sappen kloppen, de knoppen zwellen

 3. AnneTanne schreef:

  Wow… wat ziet die serre er vanbinnen netjes uit…
  Kom maar niet in de onze kijken ;-)

 4. Loko Tosh schreef:

  @AnneTanne: ik voel me de spreekwoordelijke krekel bij zoveel opgeruimd staat netjes ;-)

 5. bart schreef:

  proper genoeg om gezond te zijn, vuil genoeg om gelukkig te zijn. (uit: beleghen spreuken ter goedklappinghe van den luien mensch)

 6. madame boerenerf schreef:

  Die spreuk hanteer ik hier ook! Niet alleen voor de tuin maar ook voor het huis.

 7. Janine schreef:

  Hier is het seizoen ook weer van start gegaan, eindelijk!
  Wat een prachtige serre en mooie foto’s weer (vooral de roodlof!). Fijn he, weer wroeten in de aarde en beestjes tegenkomen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.