the keeper of the gate

Is ze niet snoezig? Poekie, onze kattin, hevig krols en, de enige vrouwtjeskat uren in het rond zijnde, momenteel werkelijk énorm populair bij de katers uit de hele buurt. Er zwermen er hier duust rond, allemaal even bronstig en met hun pelske vol goesting. Hopend om een keertje te mogen, willoos slachtoffer van hun hormonen, de dutsen. Want Poekie is zelfbewust. Poekie is kieskeurig. Wie haar niet aanstaat moet niet hopen van veel avances te mogen maken. En er zijn er niet veel die haar aan staan. Zie ze daar zitten, haar charmes etalerend,  goed wetende welk een hormonaal geweld ze uitlokt, de allumeuse.

Bovendien is daar nog Titus, onze kater, momenteel niet van haar zijde weg te slaan als een ware Keeper Of The Gate. Niet dat Titus veel ambitie moet koesteren. Titus is immers Poekies zoon en moet derhalve nog niet dénken van te mogen. Hij krijgt steevast zwaar op zijn doze van moeke als hij nog maar in haar richting (of die van haar eetbak) pinkt. Maar Titus wijkt niet.  Titus verdedigt moekes eer. Titus is the one mean lean fighting machine waar andere katers eerst langs moeten passeren. En daarvoor moeten ze vroeg op staan. Titus ziet er immers niet alleen uit alsof hij goed kan vechten, hij kan het ook goed. Dus maak u vooral geen zorgen aangaande het welzijn mijner poezekens, het zijn in hoofdzaak zwarte en witte plukken haar die ik af en toe eens moet samenvegen en die komen van bezoekers die het zelf zoeken. Had ik alle plukken bijeengespaard, ik had al een half kussentje gevuld peis’k :-)

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

10 reacties op the keeper of the gate

 1. Loko Tosh schreef:

  pasmaarop: la nuit tous les chats sont gris

 2. AnneTanne schreef:

  Poekie lijkt zo vanuit de verte wel wat op onze Masjoefel…
  Onze juffrouwen worden niet vereerd met zoveel herenbezoek. Wij zijn zo gemeen geweest onze gezelschapsdames met een kleine heelkundige ingreep te ‘laten helpen’…

  Masjoefel en Helena gebruiken dan maar mekaar als boksbal en vechtkussen…

 3. bart schreef:

  @Loko Tosh: ik veeg alleen overdag haarplukken bijeen, la nuit je dors.
  @Annetanne: na twee worpen heeft Poekie vijf jaar geleden een zware aanrijding overleefd, maar blijkbaar met enkele interne letsels waardoor ze sindsdien niet meer drachtig kan worden (lucky us!). Ze is ook niet meer zo dol op auto’s sindsdien…

 4. Buikberg schreef:

  @Loko Tosh: ook de gelijknamige voorstelling gezien?!?

 5. Loko Tosh schreef:

  @Buikberg: euh neen, ik ken alleen de uitdrukking en haar betekenis. Wie of wat speelde daarin mee en was’t goe?
  @Bart: ik heb bedenkingen bij het kieskeurige zelfbewustzijn van Poekie, zonder aan jouw fierheid te twijfelen, katers vechten inderdaad om krolse poezen, maar als de hierarchie bepaald is dan mag de sterkste eerst en is het ieder om beurt, ongeacht de kleur van de haarplukken, ikke weten, ikke gezien, een echte gangbang.

 6. bart schreef:

  @Loko Tosh: Dat is in Wallonië, meneer. In Vlaanderen doen katten zo niet, meneer. Zeker mijnkatten niet, meneer! :-)
  In elk geval, ’t is weer voorbij die miauwkes-periode: alle katers zijn precies van de aardbodem verdwenen.

 7. Loko Tosh schreef:

  @bart: Mw Loka Tosha vermoedt dat je Poekie misschien beter in het Frans had opgevoed ;-))

 8. An en Toon schreef:

  Mooi kattinetje! Maar heb je nog nooit gedacht aan steriliseren? Poeke zal veel rustiger zijn en dus veel meer genieten van haar mooie leven. Wij hebben een kater en hebben hem laten castreren toen hij ongeveer zes maand was. Hij is nu dolgelukkig en heeft niets van zijn speelsheid ingeboet. En omdat hij jong gecastreerd is, is hij niet getransformeerd in een dikke Garfield.

 9. bart schreef:

  An en Toon, Poekie is sedert haar auto-ongeval al jaren steriel. Bovendien is ze nu ongeveer 15 jaar oud, om haar op zo’n gezegende leeftijd nog een operatie te laten ondergaan lijkt me minder fijn voor haar. Onze vorige kater (Kavni) was destijds wel gecastreerd. Maar die is al zes jaar spoorloos ondertussen, ik vrees dat we die niet meer terug zien.

 10. Janine schreef:

  Wat een prachtige poezedieren….!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.