kot kot kodei…

…de kikker legt een ei! Alhoewel, eerder duizenden eieren. ’t Zal vermoedelijk niet allemaal van één kikkertje komen, azonenoop. Maar niettegenstaande mijn geduldig wachten, geen bruine kikker meer te zien in de vijver. Dus geen educatieve uitweidingen aangaande de voortplanting der amfibieën alhier, noch schone close-ups van spiedende oogjes boven de waterlijn. Maar wat niet is kan nog komen.

Kikkereitjes zijn momenteel wel de enige eieren die ten eigenwijze tuin gelegd worden, want ons Shiva bougeert voorlopig niet op dat vlak. Ik ben er weer vet mee, met mijn Brahmas.

Al moet ik volledigheidshalve wel vermelden dat het klein grut wél danig aan de leg is, bijvoorbeeld de Gehoornde metselbijtjes. Die zijn nog zo beleefd om zich niet met mijn zaaiactiviteiten noch met mijn drankgewoonten te bemoeien, gelijk het op sommige locaties al eens het geval blijkt.


Allezjoep, als ons Shiva haar eerste ei gelegd heeft, dan zal het écht lente zijn.

Dit bericht is geplaatst in dieren, vijver met de tags , . Bookmark de permalink.

10 reacties op kot kot kodei…

 1. buikberg schreef:

  Geen (kippen)eitjes?!? Wij stikken hier al sinds begin december in de eitjes (a rato van 3 per dag). Als je eens in de buurt bent, kom gerust een paar dozijn halen…

 2. onderdeappelboom schreef:

  Verdikke, zo zien mooie foto’s van kikkerdril er dus uit!!!! En of je de kikkers zelf nu nog te zien krijgt of niet, ze hebben toch maar mooi de weg naar je vijvertje gevonden, dus nu heb je er jaarlijks! En straks zo’n hele hoop minietjes die door het gras hoppen. Heerlijk!

 3. Arie Kraai schreef:

  Wat staat dat metselbijtje prachtig op de foto. Compliment!

 4. meneer boerenerf schreef:

  Nog geen eieren?
  En ik ziet hier vol ongeduld te wachten totdat 1 van de kiekens eindelijk begint te broeden op den hoop eieren die ze leggen.
  Vree schone foto’s alweer.

 5. Ria schreef:

  En wie zegt dat ie niet stiekem ’s nachts op bezoek komt?

 6. Tineke schreef:

  In het noorden van Nederland nog geen dril. Maar sinds vandaag golft het weer in de vijver, alwaar de bruine kikkers zich in een kluwen over elkaar heen buitelen. ’t zal niet lang duren voor we ook Gronings dril hebben. En tot die tijd hebben we je foto’s!

 7. bart schreef:

  @Buikberg: Bedankt voor het aanbod. Shiva zal toch in gang moeten schieten tussen nu en deze zomer, of ’t zal vol au vent worden…
  @Onderdeappelboom: gewoon op je buik gaan liggen en je hebt ook zo’n foto’s… ;-)
  @Arie Kraai: bedankt! ’t zijn mooie beestjes, dat vermakkelijkt het maken van een mooie foto :-)
  @Meneer boerenerf: steek het nog wat door ja ;-) Bedankt voor het compliment voor de foto’s
  @Ria: ik denk dat het ’s nachts toch nog wat te koud is voor veel kikkeractiviteit, maar je weet inderdaad maar nooit
  @Tineke: glad to be of service :-)

 8. chelone schreef:

  Waar kikkerdril ligt, schuilen beslist ook kikkers die de winter in je vijver hebben doorgebracht. Dus…, wat nu nog niet zichtbaar is, kan nog komen en volgens mij zal het niet lang meer duren voor je er een prachtige foto kan van nemen.

 9. Janine schreef:

  Hier zijn er nog maar 2 kikkers (van de heel veel) wakker, maar nog nergens dril te bespeuren helaas. Ik wil ook weer foto’s maken! ;-)

 10. bart schreef:

  @Janine: dankzij het zomeruur kan dat eindelijk weer nagenoeg dagelijks in mijn geval. Eindelijk! :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.