precies anemoonsels of koraaldingk jong!

madeliefje

Gezien mijn binnenkoer enige opfleuring kon gebruiken en ik ook nog zo’n grote galvanisé kuip rondslingeren had heb ik er, geïnspireerd door Chelone, madeliefjes in gegooid. Bellis perennis dus, maar dan niet de wilde vorm die tot mijn grote vreugde welig in mijn gazon opduikt. Neeneen, als het voor op de binnenkoer is dan mogen dat cultivars zijn, meneer en madam, we doen daar helemaal niet discriminerend over. Derhalve middagpauze-gewijs naar de wekelijkse markt getrokken, zes exemplaren aangeschaft, en die de avond zelf nog met bekwame spoed in de kuip geplant. Schoon dat dat is! En hoe dichter ge gaat kijken, hoe schoner het wordt. Precies de poliepjes van een zeeanemoon zelfs. Ik sta versteld!

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags . Bookmark de permalink.

7 Responses to precies anemoonsels of koraaldingk jong!

 1. the666bbq schreef:

  finding nemo …

 2. Loko Tosh schreef:

  en zo ne schone flou artistik en al

 3. Ria schreef:

  Moderne kunst!

 4. chelone schreef:

  Cultivars of niet, ze leveren alleszins de allermooiste macro-foto’s op! Je zal de hele zomer content zijn van je opgefleurde binnenkoer.
  P.S. Vandaag een regelrechte invasie bij Lidl; schreeuwende, bijna bijtende vrouwen bij de stand van de voorjaarsbloeiers (bellis, arabis, viooltjes, aardbeien). Een ongezien fenomeen, op een tijdspanne van minder dan 5 minuten waren duizenden plantjes uitverkocht!
  Een vrouw die de lente voelt, wordt uitzinnig! (spreekwoord ter plekke uitgevonden)

 5. madame boerenerf schreef:

  Moest ge het niet gezegd hebben, ik zou het niet weten dat het over madeliefjes gaat. Superfoto!

 6. tijdtussendoor schreef:

  Ik stond erbij en keek ernaar…aanvulling op het Lidl verhaal van Chelone ;)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.