de aanhouder wint

Wie het facebook-dingk hier rechts een beetje volgt had het wellicht gelezen, dat ik begin deze maand gratis-en-veur-niet bloemenzaad aangevraagd had bij de Provincie West-Vlaanderen. De dag erop een bevestigingsmailtje ontvangen, met de melding dat mijn bestelling normaal gezien binnen de week zou arriveren. Bij Westvlaamse medebloggers bleek dat inderdaad het geval te zijn: daar vielen de zaden midden maart in de bus. Maar hier in het verre Oostvlaanderen: niks! Snirf!

Dan maar eergisteren een beleefd mailtje gestuurd met de vriendelijke vraag of ze mijn misschien per abuus vergeten waren, dat ik niet durfde te veronderstellen dat het was omdat ik heden ten dage als Oostvlaming geregistreerd sta terwijl ik  wel degelijk geheel en al uit Westvlaamse genen opgetrokken ben, en of ze misschien toch niet nog een pakje zaad op overschot hadden voor arme ik. Allez, enigszins onder andere bewoordingen, maar de boodschap kwam op hetzelfde neer :-)

En ziet wat ik vandaag in mijn brievenbus vond:

Driewerf hoera voor de provincie West-Vlaanderen! Twee keer tien gram zaden; een pakje voor een bloemenakkertje en een pakje voor een bloemenweide. En ook driewerf hoera voor de mensen van het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, voor de klantvriendelijkheid. Als’t goed is mag het ook gezegd worden.

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags . Bookmark de permalink.

11 reacties op de aanhouder wint

 1. warre schreef:

  nu nog eens proberen als Oost-Vlaming ( http://www.belg.be/leesmeer.php?x=9276 ) en dan kan je rond uw oren beginnen zaaien :)

 2. onderdeappelboom schreef:

  West-Vlaanderen rules! Yeahyeahyeah!!!!

 3. hoow schreef:

  bij mn ouders (W-VL) ook al een tijd geleden besteld en nu ook opeens nog in de bus.
  Misschien hebben ze gewoon een twee levering ofzo en is het toeval?

 4. Andy schreef:

  Zal wel aan BPost liggen. Maandagmiddag is er een brief voor mij op de post gegaan, en woensdag was die nog niet geleverd. Terwijl BPost ons verplicht van prior zegels te gebruiken, en ze zelf niet op dag +1 leveren… En dan zwijg ik nog over brieven en boekjes (van abonnementen) die gewoon niet toekomen.

 5. AnneTanne schreef:

  Hier in de Kempen lagen de zaadzakjes al een paar weken geleden in de bus… En dat terwijl ik geheel en al Limburgs ben, en hooguit een – naar het schijnt zeer behoorlijke – imitatie van het West-Vlaams taaleigen kan ten beste kan geven.

 6. Mexican Blackbirds schreef:

  Hier ook pas gisteren in de bus. Ik had er eigenlijk al niet meer op gehoopt, maar zie, beter laat dan nooit!

 7. Ria schreef:

  En dat allemaal dank zij die gulle Westvlamingen. Dat er nu nog eens iemand iets slecht over durft te zeggen of schrijven, want anders volgend jaar …… geen zaad meer! Een verwittigd mens is er 2 waard.

 8. Janine schreef:

  Wat een mooi initiatief! Hopelijk wordt er veel gezaaid daar in Vlaanderen ;-)

 9. R. schreef:

  Bij mij als geboren en getogen, rasechte Oost-Vlaming zijn ze ook vorige week toegekomen, zonder te moeten aandringen! Maar had wel een aantal interessante brochures (over oogstamboomgaarden en ecologische vijvers) besteld, misschien gaf dat bij mij dan weer de doorslag. Hoe dan ook, bedankt voor de tip!

 10. Pingback: de korenbloemborder | De eigenwijze tuin

 11. Pingback: Tips voor trips en bloemenweelde « Onder de appelboom

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.