to the rescue!

Oh! Ontwaart! Ontwaart! Een diertsje in nood! En bovendien geen akelige bloedzuigende mug noch een toch ietwat vreeswekkend harige spin. Neen, het is een pracht van een oranjetip die zich daar klem heeft gezet in de serre. Wel de ingang gevonden, maar niet meer buiten geraakt, den duts. Geen nood, het beestje is – met behulp van een transparant bakje, want tere vlindervleugeltjes met de hand aanraken is niet zo bevorderlijk – snel weer richting vrijheid geschept. Waarna het zich -wellicht uit pure dankbaarheid, ziet dat van hier – spontaan neerzet op een pinksterbloem om zich daar gewillig enkele minuten lang te laten fotograferen. En er vervolgens vrolijk flieflotterend vandoor gaat. Mooi.

Dit bericht is geplaatst in dieren, serre met de tags . Bookmark de permalink.

16 reacties op to the rescue!

 1. Loko Tosh schreef:

  ne flieflotter, een voorouderlijk woord.

 2. boerenerf schreef:

  Alweer prachtige foto’s!
  Iemand heeft hier precies congé ….

 3. bart schreef:

  @Lokotosh: buttersjchiete is anders ook niet mis :-)
  @boerenerf: congé? Véél beter: halftime. :-) :-) :-)

 4. boer Thomas schreef:

  Wat een schoon beestje is dat toch hé, maar oh zo moeilijk te fotograferen met de vleugels open … maar op uw pinksterbloemen poseert het beestje precies wel eens graag :)
  Hier nog geen oranjetip gezien terwijl ik toch al redelijk wat pinksterbloemen heb in m’n vijver …
  Half time! zalig, ik wou dat ik dat kon, hier is 40u/dag een minimum :-(

 5. Mexican Blackbirds schreef:

  @boer Thomas: 40u per dag werken, oedoededa?! opletten dat je je niet overwerkt, he! ;-)

 6. Tineke schreef:

  De vlinder moet flink moe en hongerig zijn geweest, dat hij zo lang bleef zitten. Bof!.
  Na jarenlang proberen lukte het me ook een oranjetipje op de foto te krijgen. Helemaal blij schreef ik er een logje over.
  http://members.home.nl/tvdmeij/files/4629d8a17eca271ada2aad286d83fc57-1197.html
  De volgende dag bleek pas dat de vlinder er nog steeds zat, en in het geheel niet meer bewoog. Een ex-oranjetipje.

 7. boer Thomas schreef:

  @Mexican Blackbirds
  sja, in de IT sector is 40u een minimum :(
  ik ben blij dat ik bij 40 kan stoppen, normaalgezien is het een pak meer, en zo hebben we minder en minder tijd voor de tuin en voor de blog:/
  Toch eens iets anders moeten zoeken denk ik zo :)

 8. bart schreef:

  @Boer Thomas: allez jong, en wij gewone stervelingen mogen al stoppen bij 24 uur per DAG. Die IT-gasten zijn toch geen gewone gasten zenne ;-)

 9. boerenerf schreef:

  die IT mannen weten hoe ze de klok kunnen herinstellen hé. Om 23u55 zetten ze de klok terug op 06u en ze kunnen direct voort doen. Ik heb dan in mijne congé ook als eens geprobeerd maar ergens moet ik iets fout gedaan hebben want ’t marcheerde niet ;-))))

 10. Loko Tosh schreef:

  @Bart: zero time all the time is anders ook ni mis :)

 11. natuurlijk-rijk schreef:

  Hier ook al enkele oranje-tipjes gespot. En wat de werktijd betreft; ik sta momenteel op – 140 uren, dus te weinig gewerkt ;-) de sociale sector joh allen daarheen

 12. bart schreef:

  @Tineke: de vlinder was niet zozeer hongerig denk ik, z’n tong bleef toch netjes binnenboord. Eerder wat bekomen van de stress wellicht. Nu, gezien hij daarna nog een hele poos rondvloog in de tuin, van bloem tot bloem, vermoed ik dat het wel in orde komt er mee.
  @Boerenerf: ge moet dat dan ook niet herinstellen, maar op voorhand kunnen programmeren. Dan geraakt ge daar wel weg mee, gelijk d’echte IT-ers :-)
  @Loko Tosh: halftime heerst ! Maar ik wil gerust een optie nemen op zero time :-)
  @Natuurrijk-lijk: hier ook socioculturele sector, maar toch nog ruim 80 overuren staan (en nog 2 congé dagen van 2010, en de hele mik van 2011… de zomer lacht mij toe :-) )

 13. Janine schreef:

  MOOI! Hier vliegt er sinds een paar dagen ook zo’n prachtig vlindertje door de tuin. Helaas zit hij/zij niet stil, waardoor een foto nog niet gelukt is. Blij dus dat ik hier kan meegenieten ;-)

 14. An en Toon schreef:

  Leuke foto’s! Ik krijg het oranjetipje niet deftig gefotografeerd wegens te ‘opvliegerig’. :-) Wie het oranjetipje wil lokken, kan naast de pinksterbloemen ook de inheemse look-zonder-look planten of zaaien in de schaduw of halfschaduw. Of je kan de cultuurplant judaspenning zaaien. Veel succes!

 15. Janine schreef:

  Aah! Judaspenning! Daar moet het oranjetipje hier dan wel op af komen!

 16. bart schreef:

  mja, alleen hebben vlinders, naast de juiste waardplant, soms nog wel een en ander van doen. ’t zijn soms moeilijke charels.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.