Tulp

Net als alle andere bolgewassen zijn ook tulpen niet zo dol op onze tuin (of is onze tuin niet zo dol op tulpen). Van de ruim 30 tulpenbollen blijven er 28 jaar na jaar in het bladstadium steken. Nikske bloemen. Gelukkig zijn er toch twee exemplaren die het (ook jaarlijks) tot bloem weten te schoppen. Kan ik toch nog een portretje trekken.
Dit jaar heb ik bij alle niet-bloeiende tulpen een stokje geplaatst. Met de bedoeling om ze, eenmaal weer in rust, op te graven en op een nieuwe locatie te planten. Hopelijk met meer succes dan.

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags , , . Bookmark de permalink.

10 reacties op Tulp

 1. AnneTanne schreef:

  Twee is geweldig…
  (Eén zegt me persoonlijk iets minder)

 2. muggenbeet schreef:

  mooie foto’s Bart, het maakt je blog toch bijzonder.

 3. Loko Tosh schreef:

  mmm, uiterst zenzueel

 4. the666bbq schreef:

  twee is de mooiste ja, maar 30 zou nog beter zijn waarschijnlijk. (Tulpen)bollen zijn normal toch niet van de moeilijkste dus daar kan vanalles obscuur mislopen. Kwaliteit bollen bij start ? uw talrijk aanwezig knagend ongedierte ? te warme standplaats (zowel winter als voorjaar) ? te arme grond ? te weinig licht/opbouw ? ziek ? te nat (wortel)rot ?
  Voor de prijs van de bollen zou ik precies volgende winter nieuwe bollen op een nieuwe plaats proberen … ik zal het eens vragen op keukenhof ;-)

 5. Janine schreef:

  Toevallig geen last van bessenwantsen in je tuin?

 6. bart schreef:

  Allez, ik vind de eerst nochtans ook niet mis. :-)
  Janine, last heb ik er niet echt van, veel zijn het er niet, maar er zitten er wel. Lusten die tulpenbollen misschien?

 7. Robin schreef:

  Tja, tulpen … ik plant ze niet meer in mijn tuin. Tulpenbollen zouden eigenlijk elk jaar opgegraven moeten worden en in de zon the drogen worden gelegd, afhankelijk van de soort. Bij mij deden ze het ook héél slecht. En toen viel mijn oog op Tulipa sylvestris, de bostulp, de enige tulp die in onze streken in het wild voorkomt. Deze tulp doet het prachtig in onze tuin en komt elk jaar een beetje mooier weer.

 8. Ria schreef:

  Ik denk dat tulpenbollen van lichte, doorlaatbare grond houden. Waar ik vroeger woonde, was de grond ook zwaarder en slecht doorlaatbaar door de onderliggende leemlaag. Resultaat : van de geplante bollen kwamen er maar weinig uit. 2 jaar geleden , bij de aanleg van de tuin aan zee, zijn er een heleboel tulpenbollen geplant en het resultaat mag gezien worden : een zee van gele en witte bloemen! Ze zijn ook niet opgegraven na de bloei. Ik denk dat dit alleen nodig is als ze in natte grond staan.

 9. hilde schreef:

  ja sensueel.. ergens doet het me aan iets denken! Niet dan?

 10. hilde schreef:

  ja sensueel.. ergens doet het me aan iets denken! Niet dan? Die eerste foto toch.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.