voortijdig!

Ik weet, ik weet! Volgens de boekskes mag het ten vroegste half mei, zijnde pas binnen drie weken. Maar toen ze die boekskes drukten wisten ze nog niet dat april 2011 zo’n beetje zomers zou blijken. Dus buiten met die plantjes! Geen gedoe met afharden deze keer, eerder een beetje beschutten tegen de volle zonnestralen. Als het toch nog de mist in gaat (alsnog vorst bijvoorbeeld) dan heb ik er nog voldoende achter de hand om ze halverwege mei te vervangen, dus no worries, in ’t ergste geval ben ik er aan voor een paar uurtjes werk.

Rechts vooraan staan de pepers en paprika’s: snoeppaprika, spaanse peper, pantos en een delhaizepaprika. Dat laat nog plaats genoeg voor 15 tomatenplanten. Met elf soorten konden er zelfs een paar dubbels van af. Omwille van de volledigheid (en zelfkennis, ik durf al wel eens iets kwijt geraken) eventjes op een rijtje: vooraan links op de foto te beginnen, en zo het rijtje af om achteraan rechts te eindigen: Coeur de boeuf – Pink Brandywine – Cerise rouge – Roze quartz – Caro riche – Black cherry – Cabin – Hellfrucht – Coeur de boeuf – Zuckertraube – Des Andes – Hellfrucht – Cherokee purple – Zuckertraube – Cherise rouge. En nu maar hopen dat het netjes warm weer blijft, met af en toe een buitje.

Dit bericht is geplaatst in planten, serre met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op voortijdig!

 1. J. schreef:

  Oei, jij durft!
  Ik zit hier nog steeds te twijfelen of ik mijn boontjes al in de grond zal stoppen…

 2. Janine schreef:

  Hier ook sinds 2 dagen de tomaten en paprika’s/pepers buiten, de courgetten/bonen/pompoenen/kalebassen in de grond. April 2011 rules!

 3. koshi schreef:

  Waarom staan jou plantjes in een sleufje en niet gelijk met de grond?

 4. bart schreef:

  @Koshi: om makkelijk water te kunnen geven, vooral handig als de planten wat groter worden: vooraan twee emmers water in kappen en klaar is Bart.

 5. AnneTanne schreef:

  Hihi… net voor ik je laatste comment las, keek zoonlief even over mijn schouder mee, en die had een ander idee bij jou greppeltjes: ‘Oh’, zei hij, dat is slim… ‘zo kan hij als de planten nog wat groter zijn en niet meer zo vaak water moeten krijgen, het greppeltje dichtgooien en dan kunnen ze daar nog extra wortels vormen.’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.