the invasion of the dinges!

Heelder hordes van gruwlijke monsters komen uit mijn vijvertje geklauterd, zo lijkt het wel. Edoch vreest niet! Het is niet het alsof Cthulhu zelve hier uit het bruingroene sop verrijst. Het zijn weliswaar bloeddorstige vreetmachines, maar ze hebben het op klein ongewerveld gewriemel gemunt, wij vallen geheel buiten hun ambities. Al durven ze bij eventueel gemanipuleer van mensentwege alsnog de vlijmscherpe kaken van hun uitklapbaar vangmasker in uw tere vingers te boren. Dat is overigens hun goed recht want wij moeten onze fikken maar thuis houden. Maar bij deze zijt ge dus gewaarschuwd!

Op dit eigenste moment van hun leven zijn deze vuurjuffers  evenwel niet geïnteresseerd in het consumeren van ander gedierte, want ze zijn druk doende met inruilen van hun langdurig onderwaterig larvebestaan voor een veel kortstondiger vliegend volwassenstadium. Links op de foto hangt de (lege) larvenhuid waaruit het volwassen exemplaar op de voorgrond kwam gekropen. Die is nu nog eventjes aan het bekomen, maar eenmaal de vleugeltjes helemaal  hard geworden kan hij op jacht naar vliegende prooien. Én naar een lief natuurlijk, want daar doen ze het uiteindelijk allemaal voor.

Dit bericht is geplaatst in dieren, vijver met de tags . Bookmark de permalink.

6 reacties op the invasion of the dinges!

 1. Loko Tosh schreef:

  … want daar doen WE het uiteindelijk allemaal voor, a ja.

 2. Ria schreef:

  Door jouw macrofoto kan ik ze ook eens goed bekijken en bewonderen.
  Heb nog geen monsters uit onze vijver zien komen. Misschien hebben de goudwindes ze als maaltijd verorberd. Van de dikkopjes zijn ze voorlopig toch afgebleven. Wie weet krijgen we binnenkort een paar padjes bij. Zou mooi zijn.

 3. bart schreef:

  @ Loko Tosh: behoudens af en toe een gebraden duifke onthoud ik mij doorgaans van vliegende prooien. Of heb je het over iets anders?
  @ Ria: Vissen zijn inderdaad slokoppen in een vijver. Gisteren hier nog een bescheiden discussie gehad met vrouw en kroost over het al dan niet houden van vissen in de vijver. Gelukkig heb ik vetorecht! Als er voldoende planten in de vijver staan zullen een paar dikkopjes het wel tot padje schoppen denk ik.

 4. onderdeappelboom schreef:

  Met excuses aan je echtgenote en kroost, maar probeer de vissen aub uit de vijver te houden! Ze gaan echt niet samen met kikkers en padden.
  Of ga voor een compromis: graaf elders een nieuw putje waarin wèl vissen mogen zitten. (of een verhoogde bak; had jij niet ergens een muurtje waarvan je nog niet wist wat ermee te doen?)

 5. Loko Tosh schreef:

  @Bart: als je vleugeltjes helemaal uitgehard zijn, zal je me begrijpen, vermoed ik.
  @Ria: inderdaad, vissen zijn uit den boze, ze vreten je vijver gewoon leeg … tenzij je guppies of zo laat overzomeren.

 6. Ria schreef:

  Nu, ’t valt wel mee. Zo’n vraatzuchtigen zijn het niet en als je weet dat er zo’n 15 in totaal rondzwemmen ( goudwindes en sluierstaarten ) tussen de planten : alles is nog in perfecte staat! En die dikkopjes hebben zich vastgehecht aan de plantenmandjes. Waarschijnlijk zijn er daar voor hen lekkere dingen te snoepen. Nog gehoord : er zou, volgens de wederhelft nog een grote dikkop rondlopen. Rarara, wie ? Hij of ik ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.