Oh *please* bugger off…

Heh, kijk, een tot wanhoop gedreven vuurjuffer, zo lijkt het wel. Een moegetergde blik, berustend. Dat hij zich gewonnen geeft. Dat ik zoveel foto’s mag maken als ik wil, maar of ik hem daarna alstubliéft met rust wil laten? Niet meer met die grote lens telkens weer achter hem aan komen en hem de stuipen op het lijf jagen door altijd maar dichter te kruipen? Dat hij daar énorm van baalt. Alstublieft?

Wat een verschil met vijf minuten daarvoor, toen was het nog één en al grote muil opzetten en lelijk naar mij kijken. Há ! Vuurjuffers zijn mietjes zeg ik u!

Ach welnee, één en ander heeft natuurlijk gewoon te maken met een hoger (boze blik) of een lager (berustende blik) standpunt ten opzichte van de juffer, meer niet. Antropomorfisme, het loert gedurig om de hoek, dus laat u niet vangen! Het beestje had gewoon niet veel zin in vliegen, want had net een indrukwekkende hap binnen gespeeld. Op de foto hier net boven is hij z’n monddelen nog wat aan het schoonmaken, vandaar dat de mandibels goed zichtbaar zijn en hij extra boos lijkt te kijken.

Kijk, hier onder was hij nog druk doende met het laatste stuk van z’n maaltje binnen te stouwen. Een dikke spin vermoed ik. Of een langpootmug. In elk geval iets gewéldig groot in verhouding tot de juffer zelf. Ik heb hem maar het laatste deel zien op eten en hij is daar nog ruim een kwartier mee bezig geweest. Ge zou van minder een wat zwaar gevoel krijgen, en daardoor wat makkelijker benaderbaar zijn.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

11 reacties op Oh *please* bugger off…

 1. natuurlijk-rijk schreef:

  Chique dinges seg, super mooi. Vooral die eerste vind ik te gek!

 2. Angelika schreef:

  Toch knap om een insect een menselijke blik te geven …

 3. onderdeappelboom schreef:

  Waaaw, prachtig en hilarisch, die eerste foto!

 4. tijdtussendoor schreef:

  Fantastische foto, die eerste!

 5. Heike schreef:

  Wow, mooie foto sessie van deze ‘gewillige’ juffer. ’t Was dus geen ‘hap-slik-weg’ hapje wat ze net achter de kiezen heeft. ;)

 6. AnneTanne schreef:

  Oh zo… dat doen de heren op hun vrije vrijdag… met de camera achter de beestjes jagen…

  (Tja… tot voor kort was het op mijn vrije maandag niet veel anders… maar intussen zijn er andere verplichtingen die mij wat minder tijd laten. pfffft…)

 7. Janine schreef:

  Geweldige foto die eerste :-D

 8. Ria schreef:

  ’t Is inderdaad goed geweest! Geef dat beestje zijn privacy weer! Je zou toch ook niet graag hebben dat ze constant achter je vodden aan zouden zitten met , voor dat juffertje toch, zo’n groot gedrocht! Grapje! Het weze gezegd : heel mooie foto’s!

 9. boer Thomas schreef:

  man man man, prachtig hoe je de juffer een menselijke blik kon geven!
  zeker ook hoe z’n pootjes over de bloemrand liggen, heel mooi!

 10. Diny schreef:

  Je hebt een mooie website maar nog mooiere foto’s!!!!

 11. Arwin schreef:

  Prachtige foto’s!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.