cuteness galore

Mogelijkerwijs herinnert u zich nog Captain slow, wellicht het traagste konijn van het westelijk halfrond. Helaas, Captain slow is niet meer. Niet dat ik zou durven beweren dat zij *gestorven* is, want dat impliceert nog ergens een actieve daad, iets wat ver beneden de waardigheid van dít konijn was. Neen, Captain slow is tergend langzaam, extreem geleidelijk, tot algehele stilstand gekomen. ‘coming to a grinding halt’ gelijk ze zo schoon plegen te zeggen in ‘tengels. De ondraaglijke traagheid van het bestaan tot het ultiem niveau getild, tot  naast al de rest uiteindelijk ook het hart stil stond. Ergens deze winter was dat.

 

Nu zijn er bepaalde onontkoombare mathematische wetmatigheden die specifiëren dat drie kinderen en twee konijnen zowat neerkomt op delen door nul: Dat Kan NIET. Derhalve maakt sinds een kleine week de überpluis deel uit van onze (pluim)veestapel: Dorothea d’Hemelveerdegem de Derde, kortweg ‘Dotje III’. Deze vleesgeworden schattigheid bevindt zich momenteel nog niet op voet van goede verstandhouding met Hoppie II en Pruts de Eerste, maar daar wordt stelselmatig aan gewerkt. Er is goede hoop op een constructief samenleven in de nabije toekomst.

de vleesgeworden schattigheid

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

8 reacties op cuteness galore

 1. natuurlijk-rijk schreef:

  Die namen!!!! geweldig!!!

 2. boerenerf schreef:

  extreme cuteness

 3. hoow schreef:

  hmm toen ik het verhaal las van captain slow moest ik denken aan de broodfok van honden. Vele honden in kleine hokjes in vreselijke omstandigheden die enkel zo vlug mogelijk zo veel mogelijk jonkies moeten krijgen om zo snel mogelijk te kunnen verkopen.
  Alle gezondheids- en gedragsproblemen ten spijt.
  Misschien was captain slow ook zo’n broodfok konijn en moeten we proberen al onze dieren wat verantwoord aan te kopen…

  Maar dotje 3 is wel het summum van schattigheid.

 4. onderdeappelboom schreef:

  Zalig tekstje. Maar ik had toch wel verwacht dat de namen zouden beginnen evolueren en dat ondertussen minstens één streelbeest ‘Biebertje’ zou heten…

 5. Ria schreef:

  En nu ik zo aandachtig het sprookje aan ’t lezen was, ……. is ’t gedaan. Jammer!
  Er zit veel creativiteit ten huize Bartholomeus : de namen zijn schitterend!

 6. J. schreef:

  What they all said.
  En: cuteness overload, te schattig voor woorden.

 7. Janine schreef:

  Agossie! Ik hartje konijnen. Heb er zelf ook 3 (moeten er nog 4 worden) maar in vergelijking met dotje zijn die van mij ware honden :-D

 8. bart schreef:

  @Hoow: Captain slow kwam nochtans uit een ‘deftige’ dierenhandel, waar ik vroeger onze cavia kocht (heeft meer dan vijf jaar geleefd) en ook al een meute (goud)vissen. Het lijkt me toch een bonafide zaak te zijn. Ik denk eerder dat Captain slow gewoon geen al te gezond konijntje was, kan gebeuren :-/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.