ontheemd

Met tientallen zijn ze, de grasmotjes. Verspreid over de hooiweide fladderen ze weg als je wat te dicht in de buurt komt. Maar vanavond zullen ze een beetje boos op mij zijn denk ik, want ze zullen moeten samenhokken op de nog overblijvende stengels in de periferie van de weide, want hun biotoopje is onder de maaier verdwenen (en ondertussen al twee keer gekeerd). Nu nog hopen dat het voor zondagmiddag niet begint te regenen, tot ik het hooi droog binnen kan halen (u hoort het goed: ik hoop op géén regen, toch gedurende enkele dagen, jaja, ik durf nogal) of al’t werk is voor niks geweest.  Enfin, we zemme zien.

Dit bericht is geplaatst in in eigen tuin met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op ontheemd

 1. Angelika schreef:

  Gaat wel lukken Bart, juni wordt volgends de voorspellingen erg droog. Dus succes met je hooi!!

 2. boerenerf schreef:

  Geen regen, lees ik dat daar goed, wilt meneer geen regen?! En wij hier ondertussen elke avond urenlang nen regendans doen, in de ijdele hoop om toch een paar druppels vocht uit de stralend blauwe hemel te wringen. ’t is proper!

 3. chelone schreef:

  Gij durft nogal, aan de regen te verzaken!
  Sorry man, maar hier zijn gelukkig en eindelijk enkele stevige onweders losgebarsten. Peulschilletjes zijn het maar alle bee(s)tjes zullen zeker helpen.
  Gun je grasmotjes ook wat, die moeten toch ook af en toe hun lipjes natmaken.

 4. bart schreef:

  @Angelika: helaas, de weinige regen die er gevallen is viel toch te vroeg, en bovendien zodanig in verspreide slagorde dat het hooi tussendoor niet opgedroogd geraakte. Goed voor de vuilbak, snirf :-(
  @boerenerf en chelone: jamaar, ik wil ‘kik wel regen, maar dan wel op het juiste moment aub, zijnde nádat ik mijn hooi op de hooizolder gestoken heb. En dan mag het gerust véél meer regenen dan de luizige 2,5 liter die er nu gevallen is.

 5. Loko Tosh schreef:

  @Bart: als je je hooi op oppers legt, kan het wel tegen een bui, maar je hebt gelijk, het verliest wel aan kwaliteit, maar weggooien is zonde van al het werk.

 6. bart schreef:

  @Loko Tosh: het probleem was dat ik niet thuis was dit weekend, noch om het hooi binnen te halen (zaterdagmiddag moet het perfect droog geweest zijn, klaar om binnen te halen), noch om het op oppers te leggen. Ik had het eigenlijk dinsdagavond moeten maaien in plaats van woensdagavond, dan had ik het nog kunnen binnen halen voor ik op weekend vertrok.

 7. Loko Tosh schreef:

  en ondertussen zijn er al andere katten te geselen.
  ’t was maar om de score van deze post wat omhoog te helpen. sloor stond op een luizige zes, slechtste van de klas, barre tijden. begin zo aan de vakantie.
  hoe zou het ondertussen met die grasmotten zijn?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.