gedruppel

Veel regen is het niet geweest, hier in de Eigenwijze tuin. Sporadisch gedruppel, heel af en toe iets wat met enige welwillendheid als ‘buitje’ bestempeld zou kunnen worden, maar doorgaans droog. Ach wel, beter dat dan mijne kelder onder water zoals in Luik zullen we maar denken. Maar die beloofde 11 liter is er toch niet door gekomen, dien ik streng te constateren. ’t Zal al goed zijn als we er een derde van gekregen hebben hier. Dus, geacht KMI, die overenthousiaste voorspellingen bleken weer vééls te rooskleurig (’t is ver gekomen als regen als rooskleurig ervaren wordt), maar daar verschieten we eigenlijk allang niet meer van want de geplogendheden in het naar de kust lokken van heelder volksstammen goedgelovige zonnekloppers op hopeloos verregende zomers heeft al menig ontgoocheld nat weekendje-aan-zee opgeleverd, en het vertrouwen in de hoopgevende stemmingmakerij van het KMI navenant gekelderd.

Maar wat veel erger is: ook buienradar is absoluut niet te betrouwen, zo blijkt proefondervindelijk. Noch bij de ‘drie-uurs-verwachting’ voorspelling, noch (!) bij de actuele toestand (!!!). Want daar waar buienradar bijwijlen vrolijke blauwe wolkjes boven mijne lochting laat zien, daarmee milde regen insinuerend, blijft in werkelijkheid alles kurkdroog. Tsssss! I declare shenanigans!

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

8 Responses to gedruppel

 1. natuurlijk-rijk schreef:

  Wij kunnen ondertussen toch wel zeggen dat er toch al de nodige liters is uitgevallen, vooral vanavond deed het lelijk. Joepie!!!

 2. Loko Tosh schreef:

  Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven :-)

 3. bart schreef:

  @natuurlijk-rijk: goed voor jullie! Misschien konden jullie het met die zandgrond nog wel beter gebruiken dan wij hier.
  @Loko Tosh: al weer helemaal ingewerkt stel ik vast! Goed zo! :-)

 4. muggenbeet schreef:

  buienradar sucks inderdaad.

 5. Janine schreef:

  *sluit zich aan bij Muggenbeet*
  Regen is hier wel geweest, gelukkig, en ook (veel) meer dan een buitje gelukkig. Tuinvriendin 10 km verderop heeft hetzelfde gehad als in de Eigenwijze Tuin; gedruppel dus.

 6. meneer boerenerf schreef:

  Ook bij ons de afgelopen dagen redelijk wat regen gevallen. met het oog op den barbeque van maandag mag het zelfs een beetje beginnen minderen met al die regen. De volgende buien stuur ik door naar de Vlaanders!

 7. Gert schreef:

  Hier gelukkig de laatste dagen ook heel wat regen gevallen (vooral maandag een stevige stortvloed). Het was broodnodig: een geultje graven en het zand stroomde erin als water.

 8. Roelof schreef:

  Ik denk dat er dan wel regen valt, op grote hoogte, maar dat hij al verdampt is voordat hij de grond bereikt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.