pure waanzin

Ja hoor, ik heb het weer vlaggen. Die blik alleen al… Een kieken met een ernstige hoek af. Mind you, lang niet het eerste en ’t zal ook niet het laatste zijn in onze pluimveestapel, maar ne mens vraagt zich toch stilaan af of dat op een ander ook voorkomt, zo van dat geschift pluimvee. Internetgewijs ben ik bekend met het bestaan van de vrij neurotisch aangelegde Bomma, van wiens strapatsen Tante Annie geregeld kond doet. Maar voor zover ik kan beoordelen betreft het daar vooral een kieken met (een slecht) karakter; een bitch maar geen nutcase.

Neen, onder mijn kiekens zit er altijd wel eentje die gewoon simpelweg geschift is. Deze bijvoorbeeld denkt dat hij Napoleon Bonaparte is. Doet rare pasjes, paradeert rond in de ren als ware hij het slagveld bij Jena-Auerstädt aan het overzien.

En hij heeft ook overduidelijk ook veel te lang naar the ministry of silly walks gekeken.

Dus vraag ik mij dan af, geacht lezerspubliek, hebt u dat ook, zo af en toe een beest dat simpelweg zot is? Een schizofrene cavia? Een manisch-depressieve gerbil? Een neurotische kat? Een psychopatisch schaap? Een borderline loopeend?  Een hyperkinetische wandelende tak? Of heb ik hier weer het ‘groot lot’ gewonnen?

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

15 reacties op pure waanzin

 1. Angelika schreef:

  Ik vind het schatjes!!

 2. hoow schreef:

  Al mijn huisdieren zijn/waren lichtjes prettig gestoord, maar ik heb daar geen enkele last van.
  Zo baasje zo dier :D

 3. Ria schreef:

  Niet verwonderlijk : als er tussen de mensen al zoveel rondlopen met een hoek af, waarom dan niet tussen de 4-voeters?

 4. Loko Tosh schreef:

  @Ria: viervoeters met pluimen ?
  @Bart: bij mijn hanen, en ook bij de kippen, zijn de bruin-zwarte meestal agressiever dan de wit-zwarte; tot zover deze politieke analyse-cum-spreuk van de dag.

 5. onderdeappelboom schreef:

  Gho, geen ervaring mee. Naar het schijnt lijken beestjes en hun baasjes na verloop van tijd wel op elkaar :-p

 6. Ria schreef:

  @Loko Tosh : neen, de pluimige 2 poters.

 7. meneer boerenerf schreef:

  Ik sluit me bij onder de appelboom aan. 1 kip, ok, dat kan een toevalstreffer zijn. Maar als dat beestje, na beestje, na beestje is waar ne serieuse hoek af is, dan moet inderdaad de opvoeding eens deftig onder de loep genomen worden ;-)
  Ergens ook wel wat logisch hé, nen eigenwijze mens, met nen eigenwijze tuin, awel die zal eigenwijze beestjes hebben :-)))

 8. Buikberg schreef:

  Oh jawel. Schapen die zich kamikazegewijs op de prikkeldraad storten om toch maar niet door een drie meter brede poort naar een andere wei te moeten gaan enzo. Kiekens die telkens weer over/door een omheining geraken om hun ei ergens in een hoekje van een berging te gaan leggen. Een koe die het gras aan de andere kant plots groener vindt (subjectief oordeel) en dan maar de omheining sloopt. Enzovoort… (maar dat zal wel allemaal aan ons liggen, als ik de commentaren hier boven lees ;-)

 9. Loko Tosh schreef:

  @ Bart: al eens nagedacht over hoe die kiek jou bekijkt? Anthropomorfisme -Gallinomorfisme? Here we go baby, get that full moon shining, chuckles the rooster!

 10. NIDK schreef:

  Telt een vegetarische hond ook mee? Tegenwoordig is Nicky aan de ongesuikerde volkoren ontbijtgranen. ze stort zich op de kersen die door vogels van allerlei pluimage uit de bomen gedropt worden en weigert vlees in welke vorm dan ook. Misschien dat het te maken heeft met het likken aan haar poot die ze onlangs in brand stak. Aangebrand vlees smaakt niet zo lekker…

 11. bart schreef:

  ik zal in ’t vervolg zwijgen over het psychisch welzijn van mijn gedierte, want dat kaatst precies toch gelijk weer in mijn gezicht :-)
  Maar NIDK heeft precies wel de hoofdprijs gewonnen met Nicky de hond :-)

 12. Er is toch niets zo fijn als geschifte dieren! Wie wil nu normaal zijn? ;)

 13. chelone schreef:

  Dementerende katten die peinzen dat ze soms niet buiten en/of binnen kunnen. Kippen die persé moeten broeden al dan niet met een ei onder hun poep.
  Kikkers die blijven pretenderen dat hun paartijd dit jaar langer duurt dan anders.
  De natuur heeft het voor het zeggen. Schoon toch!

 14. tante annie schreef:

  bomma is ook niet altijd te snappen. soms stuift ze in paniek over het terras. voor op het eerste gezicht helemaal niks. mja.

 15. Geert schreef:

  Wij hebben een kip die perfect de silly walk van John Cleese imiteert. Hi-la-risch!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.