rode biet

Ik vind dat wel schoon, rode bieten. Maar lekker? Nee, niet echt.

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags , . Bookmark de permalink.

14 reacties op rode biet

  1. J. schreef:

    Eens. Maar probeer eens snijbiet. Ook decoratief en veel lekkerder (uitje + knoflook fruiten, gesneden snijbiet erbij, stukjes tomaat erbij (zaadlijsten verwijderen), beetje thijm, tijdje sudderen). Ruikt nog wel een beetje gronderig (het blijft een biet, tenslotte), maar smaakt prima.

  2. muggenbeet schreef:

    Bart, rode biet is overheerlijk… in borsjtsoep. Deze rodebietensoep heb ik zowel in Oekraiense (met stukken erbij en room) als in Poolse versie (de bouillon) gegeten. Wedden dat je van gedacht verandert?

  3. hilda schreef:

    sluit me volledig aan bij het vorige commentaar, ’t is superlekker als soep, maar ook geraspt met mierikswortel erdoor is het zalig lekker of in een sapje met wortel en appeltjes. mmmmhhh, ‘k ben al aan t watertanden!

  4. boerenerf schreef:

    hier op het boerenerf wordt een rode biet ook niet gesmaakt. Rauw, geperst of in de soep, we moeten er niet van weten!

  5. Geert schreef:

    Inderdaad niet te vreten. Maar opglegd…. superlekker! Als je interesse hebt, ik heb een goed recept van mijn moeder!

  6. Buikberg schreef:

    Allez allez, en zoveel lekkere dingen mee te doen: koken/blokjes bakken met spek en appel – rauw raspen in een slaatje met rozijnen en (geiten)kaas, pitjes, en een lekkere vinaigrette – gekookte blokjes in een slaatje met appelsien en noten (recept via google, was echt super lekker) – … Nog eens proberen?

  7. hildeken schreef:

    ik ben zot van opgelegde rode biet, lekkerder dan snoep!
    maar die soep, dat wil eens proberen

  8. onderdeappelboom schreef:

    Ik vind het raar dat je pastinaak wel lust, en rode biet niet. Dat heeft toch een soortgelijke aardse smaak? En wij zijn met het hele gezin absoluut niet zot van ingenieus bereide rode biet, maar gewoon gekookt kunnen we er honderden van eten. Hoe was het bij jou bereid?

  9. bart schreef:

    @J. : ho, maar snijbiet (ofte warmoes), daar ben ik dol op!
    @muggenbeet: het is het proberen waard, bedankt voor de suggestie
    @hilda: geraspt is dus echt niet lekker.
    @boerenerf: spread the word brother!
    @Geert: bedankt maar nee bedankt :-)
    @Buikberg: ik heb het al een paar keer geprobeerd, in diverse vormen (de Eigenwijze madam blieft het wel), maar nog nooit lekker bevonden. De soep wil ik nog wel eens proberen maar alle andere gekookte/geraspte/rauwe pogingen zijn een verloren zaak :-)
    @Hildeken: iedereen heeft z’n fouten, het is u vergeven :-)
    @onderdeappelboom: jamaja, pastinaak dat is kweetniehoelekker!! dat is toch niet te vergelijken, allezgow!

  10. chelone schreef:

    Rode biet vind ik ook overheerlijk. Ze zijn bovendien ook SUPERGEZOND!
    P.S. Die exemplaartjes op je foto zijn wel heel klein, misschien omdat niemand ze lust in die eigenwijze tuin van jou?

  11. bart schreef:

    @Chelone: levertraan is ook gezond, ’t schijnt, maar geen kat die dát lekker vindt :-) De rode bietjes zijn inderdaad klein, simpelweg omdat het mini-rode bietjes zijn van de nieuwe tuin. Vorig jaar gewone gezet, maar die vond ik ook niet lekker. Rode bietjes worden hier enkel gezaaid in functie van de Eigenwijze Madam, die ze wel lust.

  12. Loko Tosh schreef:

    @Bart: hola, geef uw kat maar eens levertraan, ge zult nogal ogen trekken!

  13. Cuisine et Jardin schreef:

    Ik lust dat ook niet hoor Bart, ge zijt niet alleen.
    En pastinaak lust ik ook wel. :)

  14. Janine schreef:

    Lekker juist, bietjes! Neem uit de moestuin: ui, worteltjes, bietjes, pastinaak, venkel en snij in dunne plakjes. Mik in een ovenschaal en doe daar wat verse groene kruiden overheen en flink wat gemalen komijnzaad. Goede scheut olijfolie erover en nog een flinke schep suiker. Daarna in de oven roosteren. Heerlijk!!!

Geef een reactie