ééntje, maar wel met veertien!

Ooit, in een ver en wazig verleden, ben ik dit blogdingk begonnen als een soortement inventaris van al wat leeft in mijn tuin. Een foto van een plant of beest nemen, daar een naam op plakken, en de combinatie op een websiteken zetten. Dit ter handzame cataloog voor mijzelve, voor als ik hetzelfde plantje/beestje nog eens zou tegenkomen, en ik niet meer zou weten wie of wat het was. Een en ander is danig uit de hand gelopen, ik moet het u niet vertellen. Het hoofddoel, de tuin inventariseren, is ondertussen grondig op een zijspoor geraakt. Edoch een zijspoor dat nog steeds bewandeld wordt! Ha!

Derhalve voegen wij heden toe aan de grote inventaris der lieveheersbeesten in de Eigenwijze Tuin: Propylea quatuordecimpunctata, ofte het veertienstippelig lieveheersbeestje.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op ééntje, maar wel met veertien!

 1. Loko Tosh schreef:

  quator en zo dat versta ik nog, maar Propylea ? wat heeft dat in godsnaam met olh te maken?

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  In’t echt, in ’t klein zien ze er toch liever uit! En op wat voor blom zit dat dingske eigenlijk feitelijk??? Zondag een klein testje ;-)

 3. boerenerf schreef:

  Life is what happens while you are busy making plans

 4. Angelika schreef:

  … en passen die 14 stippels er allemaal wel op?

 5. bart schreef:

  @Loko Tosh: ik zal een beetje luider typen als ge’t niet verstaat!
  @natuurlijk-rijk: ik vermoed dat dat een korenbloem-knop is. Ik zal zondag korenbloemen kunnen herkennen, ik twijfel er niet aan!
  @boerenerf: zwijgt jong, plannen genoeg… algoed dat mijnen alftaaim minstens drie jaar duurt. Ik zal mij nog mogen reppen om rond te geraken.
  @angelika: hij heeft zelfs nog plaats over aan de onderkant!

 6. Tineke schreef:

  Jaren geleden vond ik je website precies daardoor, zoeken naar een website met foto’s die mij konden helpen tuinbeestjes te identificeren! En nu is het de ENIGE site die ik niet alleen in mijn favorieten heb staan, maar ook als linkje/snelkoppeling op mijn bureaublad heb staan. Voor de foto’s, weetjes en het ludieke taalgebruik. Nou ja, een van de twee, de andere is de natuurkalender.

 7. bart schreef:

  @Tineke: Het vervult mij -oprecht- met vreugde te mogen vernemen dat het somtijds afwijkend en archaïsch taalgebruik alhier u niet gramstorig stemt! Voorwaar een geapprecieerd staaltje van waardering van uwentwege naar mijnentwege en wederzijds terug!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.