kak !

Ik weet niet op welke locatie u doorgaans blogkens leest, gewaardeerde lezer.* Misschien gezellig ’s avonds in de zetel, onder een knus fleezeke van den Ikea? Misschien in’t geniep, tussen het werk door, op kosten van de baas (groot gelijk!  Ze moeten u maar meer waarderen en beter betalen!)? ’s Morgens aan de ontbijttafel, druk Rice crispies wegmunchend? Tijdens uw middagpauze op kantoor, onderwijl volkoren biobokes met adinda-smeerpaté op uw klavier kruimelend? Mogelijks zelfs helemaal hip waajerless vanop een terrasje, op de trein, op het gemak? Feit is dat ik daar geen flauw benul van heb. Maar omdat ik geenszins het risico wens te lopen uw eetlust in enige mate te remmen is hier een klein woord van waarschuwing op zijn plaats. Dit berichtje gaat immers over kak. En ik wens het u niet aan te doen dat u juist een lichtjes in de melk week geworden chocopop doorslikt als u de volgende foto voorgeschoteld krijgt. Derhalve, geheel op eigen risico: klik hier onder om verder te lezen (en denk vooral niet meer aan die weke chocopop).

Niet! meer !! aan die chocopop denken!!! Aaaarglll, te laat, ik had het nog zo gezegd…
Bon, over kak dus. Meerbepaald over de drollen die ik nu al enkele dagen op rij aantref in mijn (halfopen) garagedingk, gewoon open en bloot, en plein vu, als het ware. Het enige wat ik van de producent daarvan weet is dat hij/zij die drollen ’s nachts komt draaien, als ik hem/haar niet in de smiezen heb. En ik vermoed dat het een zoogdier is. Op zich is’t geen drama, ’t zijn ochere keutels van vijf centimeter lang en zó met ‘het vuil borstelke’ bijeengeveegd. Maar ik ben wel gruwelijk nieuwsgierig naar de eigenaar ervan. Misschien een rat, maar die leggen doorgaans kortere keutels dacht ik, en ook meer in ’t geniep onder een pallet of tussen een stapel stenen. Misschien een egel? Misschien een wezeltje? Een steenmarter? Misschien nog iets anders? Mijn natuurgids ‘diersporen’ kon mij niet wijzer maken, dus als er bevoegde drolologen onder u schuilen, dan verneem ik het graag.

 

*: nu de vraag evenwel gesteld is, ben ik wel nieuwsgierig naar waar u doorgaans blogskes leest in feite. Dus -bespaar ons misschien evenwel de al te gênante details- mag u dat gerust eens in de commantaria laten weten. En ge moogt natuurlijk ook ineens een beredeneerde gok doen naar de auteur van de drol, ondertussen.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

19 reacties op kak !

 1. zapnimf schreef:

  Oh, kijk, jij hebt ook een strontweek achter de rug.
  Het is alvast geen slak : https://zapnimf.wordpress.com/2011/08/23/slakken-kakken-op-hun-dooie-gemakken/

 2. Heidi schreef:

  Een egel? Dat is toch hier de snoodaard die zo’n drollekes produceert op weg naar de kattenbrokken.

 3. the666bbq schreef:

  ’t schijnt dat de vos in ne punt kakt, en ze redelijk in ’t zicht durft te leggen..

  dat doet er mij dus aan denken dat die stronten die thuis in het onderste stuk liggen dan misschien toch niet van “verdwaalde” wandelhonden zijn … den vos is een paar weken geleden de buur zijn hanen komen uithalen …

  voorzichtig dan zeker met die dingen ??

 4. Loko Tosh schreef:

  Comme c’est drôle, nen drol. Voor de afkomst gok ik op een egel. Volgens mij word je wijzer door de drol in wat water op te lossen, er dan de onverteerde resten uit te halen en die proberen op naam te brengen … na het ontbijt.

 5. Henk schreef:

  Als het egelpoep is ziet het er zo uit http://www.egelopvang.nl/tuin.htm

 6. karel schreef:

  Een aanrader in dit verband: over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft…

 7. karel schreef:

  voor alle duidelijkheid, dit is een kinderboek dat over dit thema handelt, zeer gelijklopend met de vraag van de eigenwijze tuin-blogger

 8. onderdeappelboom schreef:

  Moh, interessant! Wij zien ook vaak van die drollen in de buurt van de moestuin, en jawel hoor: da’s tevens de favoriete plaats van onze egel. Wat een mens hier toch allemaal bijleert!:-)

 9. tina schreef:

  de buurvrouw had ook al enkele dagen last van drollen… en ze wou dan toch eens weten welke onbeschofteling zijn kefferke op haar proper gazonneke en dito stoep zijn behoefte liet doen… dus heeft ze er niet beter op gevonden dan ’s nachts te bespioneren! het bleken de wilde katjes te zijn die hier rondlopen! ‘en die graven die drollen niet eens onder è zeg!’ zei ze nog…
  dus ja… misschien ook uwen telescoop eens pakken en achter uw gordijntje op den uitkijk gaan zitten?

 10. Loko Tosh schreef:

  en de reuk van vossestront doet meer aan die van honden denken … euh, Ba-art, heb je der al eens je neus tegen gehouden?

 11. bart schreef:

  vos, kat of hond is het zeker niet, daarvoor zijn de keutels veel te klein, en ze stinken niet zoals de uitwerpselen van vleeseters doorgaans doen. Bovendien zijn mijn katten goed opgevoed, meneer en madam; die bemesten de moestuin van de buurman :-) .
  Egel is veel waarschijnlijker: die heb ik vroeger al live in onze garage betrapt, en de verhouding beest – drol zou wel kunnen. Dus voorlopig zou ik het op egelkak houden.
  Maar waarom wil niemand vertellen waar en wanneer hij/zij blogs leest? Is’t zo gênant? :-)

 12. Ria Baeck schreef:

  Gewoon ’s avonds, aan mijn bureau, met mijn laptopje – dat dringend aan vervanging toe is! niks genant, alleen dat ik soms te lang blijf ‘plakken’…

 13. Tineke schreef:

  IK ga voor de egel, als je goed kijkt naar zo’n drol zie je allerlei glimmende schildjes e.d. van opgepeuzelde insecten. Voor meet drollen, zie het poepboek, echt een leuk boekje.
  http://members.home.nl/tvdmeij/files/B256D8F8-4A66-415A-B912-70A0A278E6A7-169.html
  En van waar ik je logjes lees: meestal vanuit de meest rechtse zitplek op de bank, poes op schoot, en laptop op leuning van de bank naast me. Niet echt een ‘ergonomische houding, maar ja, Poes vindt dat ie op schoot moet.

 14. madame boerenerf schreef:

  Gewoon thuis of ,meestal, op het werk (oeps, betrapt!) dus niks genants :-)

 15. tina schreef:

  gewoon thuis!
  ik heb (eu had) een rijdend beroep, dus dat is nogal moeilijk dan…

 16. Ria schreef:

  Hoe interessant : gebrom over drollen! Heb nog nooit een egel zien kakken, laat staan eraan gedacht dat een egel wel of niet kakt. Word dus met de dag wijzer.
  De laptop gaat meestal ’s avonds laat of ’s morgens na het ontbijt open en dan zit ik heel op ’t gemakske aan mijn bureau ’s werelds nieuws te verslaan. ’t Is dus niet opwindend, maar voor de rust moet je wat over hebben.

 17. bart schreef:

  een poepboek! Ik ben totaal niet verwonderd dat het hier een .nl domein betreft. In het .be geval zou je wellicht iets helemaal anders te zien krijgen :-)

 18. Janine schreef:

  Toevallig vandaag ook over ‘onze’ egel geschreven en nu lees ik (zittend aan de eettafel) dit blogje van de eigenwijze meneer! Ik denk dus ook dat het een egeldrol is. Bij mij heeft het een paar maanden en heel wat drolletjes geduurd voordat ik eindelijk de eigenaar een keertje tegenkwam ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.