Manneken tomat is dood!

Meer nog, hij is koelbloedig vermoord. De Eigenwijze Madam heeft hem gescalpeerd en samen met een hoop van zijn clanleden (stam der Coeur de boeuf) in de prespot gestampt, in gezelschap van een courgette en nog wat randanimatie. Nog geen half uur later was er soep.

Maar had Armand Pien nog geleefd, ik was met mijn tomaat nu op de nationale televisie, ik zweer het u!

Dit bericht is geplaatst in moestuin, serre met de tags . Bookmark de permalink.

11 reacties op Manneken tomat is dood!

 1. zapnimf schreef:

  Hij lijkt op Lambik.

 2. Ria schreef:

  een tomaat met een wipneus!

 3. the666bbq schreef:

  als die minute of fame bij Pien dan maar geen lange termijnschade had meegebracht (if size doesn’t matter, circumference does ;-)

 4. Tanja schreef:

  Ai, bart, met nen tomaat op de tv, in komkommertijd?? ;) en helaas, het spijt mij voor u maar ik kan uw eigenwijzemadame geen ongelijk geven… Ik weet zeker dat de soep héérlijk was! Over de bittere nasmaakt vanwege armand pien kan ik natuurlijk niet oordelen ;) wel kan ik wellicht uw pijn verzachten http://www.Kleinstesoepwinkel.nl vooral de “palestijnse olijfoliesoep” kan mijn familie bekoren. Mijn dochter van 6 riep verschrikt uit: “mam! Dit is de lekkerste sope die ik óóit gehad heb!” (dat kan ook iets over mijn kookkunsten zeggen…)

 5. tijdtussendoor schreef:

  Tomatenhumor, geweldig!

 6. boerenerf schreef:

  Was er ook een madam tomaat, en is die nu weduwe?

 7. Tanja schreef:

  Ondertussen je recept voor advocaat gebruikt. Staat nu in de koelkast, kan niet wachten om te proeven ;) de chocolademouse was in elk geval top! Dank!

 8. bart schreef:

  @Zapnimf: Om te vermijden dat ik er mij aan ging hechten wou Ik hem geen naam geven, gezien zijn droeve lot. Maar ‘Lambik’ was inderdaad door mijn gedachten gegaan.
  @Ria: Cyrano de Bergerac verzinkt in het niets!
  @the666bbq: zolang ze mijn naam maar juist uitspreken! ;-)
  @Tanja: de Eigenwijze Madam haar soepen (maissoep! paprikasoep! courgettesoep! en bovenal de hemelse pastinaaksoep! en nog tientallen andere) zijn onovertroffen. Eigen soep eerst wat mij betreft ;-)
  @tijdtussendoor: helaas geen happy end :-)
  @boerenerf: nog erger! Weeskindjes, onder de vorm van groene onrijpe tomaatjes. Drama!
  @Tanja: graag gedaan! Hopelijk is de advocaat gelukt.
  @Fre: blijkbaar valt er met aubergines ook wel een en ander te verwezenlijken, als ik zo op de foto’s af ga :-)

 9. Tanja schreef:

  @bart helemaal mee eens, maar een mens is wel een lui (althans deze madame wel ;-)) en uh, durf het bijna niet te vragen, maar stelt uwen madame het recept voor hemelse pastinaaksoep beschikbaar voor publicatie op uw webplek? ;-)

 10. bart schreef:

  @Tanja: pastinaak, ajuin, kippenbouillon en wat bijkruiden. Een vast recept is er blijkbaar niet voorhanden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.