hierdie apartheid in die domastrante tuin!

Rassensegregatie in de de Eigenwijze Tuin! Dat we dát nog moeten meemaken! Edoch bittere noodzaak, geachte lezer, anders zou ik er nog niet aan peinzen! Het betreft hier de noodgedwongen opsplitsing van de in blakende gezondheid vertoevende opkweek van het laatste broedkastexperiment, ondertussen voorspoedig gegroeid en derhalve allemaal samen veels te volumineus geworden om de nacht (*) nog opeengeprest door te brengen in het ‘kuikenkotje’ (2m² groot). Ik zou die mannen van Gaia nog niet op mijn dak willen! Bovendien, ze worden stilaan ouder. Krijgen pubermanieren en al, willen zich al eens stilaan aan seksueel getinte experimenten wagen, dit ondanks mijn vermanende opmerkingen (ze zijn ochére nog zo jong!). En stel u voor dat zo’n breedgeschouderde loodzware brahmahaan valt voor de delicate schoonheid van een frêle zilverbrakelhen? Dat kan toch niet passen in Gods plan, surely? En evenmin als de Gaianezen wens ik hier die mannen van SLE op mijn dak te krijgen, omwille van rassenvermenging en al. Ge weet tenslotte nooit nu, met al die verrechtsing in Vlaanderen (eigen kieken eerst!).

Neeneen, elk in zijn perk, de brahma’s bij de brahma’s, de zilverbrakels bij de zilverbrakels. Al loopt bij die laatste wel nog altijd über-nutcase Napoleon rond, maar die is qua gestalte gewaagd aan de zilverbrakels dus daar verwacht ik voorlopig geen al te grote accidenten mee. Maar ondertussen zijn ze dus wel stilaan groot genoeg geworden om op eigen poten te staan. Dus moest ge geïnteresseerd zijn in zilverbrakels en/of brahma’s aan gunsttarief, laat het vooral weten in de commentaria of zo.

* ’s nachts wordt al het pluimvee consequent opgehokt, met het oog op al te desastreus vossenbezoek in het verleden.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to hierdie apartheid in die domastrante tuin!

 1. zapnimf schreef:

  Consequent blijven! Wij hebben zo al onze kiekens cadeau gedaan aan de vos. Eén keertje lui, twee keertjes en huppakee…

 2. willem schreef:

  zijn ze ook “panklaar” verkrijgbaar ;o)

 3. hildeken schreef:

  héhé het zijn er veel geworden!

 4. Ria schreef:

  Eindelijk! Manlief heeft, jawel één luttel keertje, het onkruid achter het tuinhuis verwijderd en ….. vond het dan toch niet zo’n slecht idee om er een paar kippetjes op te zetten! Nu moet ie ook maar wachten tot volgend voorjaar. Voilà.
  Ben dus op zoek naar kleine kiekskes die niet van plan zijn hun territorium naar de buren uit te breiden. Dus : nogal klein, niet graag vliegen, niet wraakzuchtig, eitjes leggen en geen haan in het kot want dan wordt het ruzie met onze Kamil ( Jack Rusell ), die graag de baas speelt. Als je dus volgend jaar nog eens van plan bent om de kippenpopulatie te vermeerderen en ze voldoen aan de gestelde voorwaarden, dan wil ik je van een paar verlossen.

 5. Heidi schreef:

  ’t Zijn schatjes, die zilverbrakeltjes. De 3 madammen hebben gisteren hun zondagnamiddagwandelingske gemaakt, onze jongens zodoende een ongelooflijk goed alibi verleend om heel de middag “den hof af” te zijn, en ze kwamen tegen etenstijd netjes teruggewandeld… Zich laten pakken om terug in hun kot te steken, tja, dat was een zaak waar de toekijkende buren waarschijnlijk van genoten hebben ;)

 6. bart schreef:

  @Heidi: Ja, ik heb ook al gemerkt dat ze graag op wandeling gaan en dan tegen de avond terug komen. Met kippengaas hou je ze wel makkelijk binnen, maar mij stoort het op zich niet als ze eens de schapenweide gaan verkennen. En eens ze weten waar hun kot is, gaan ze tegen twintig uur vanzelf binnen en heb je maar het deurtje toe te doen. Fijn om te horen dat ze het goed stellen, onze jongens waren toch een beetje bezorgd maar nu geheel gerustgesteld :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.