zo onder de appelboom

Kent ge dat ook, als ge zo onder uwen appelboom staat? Die frustratie om de mooiste blozende appels daar te zien hangen, helemaal aan de periferie van de boom, waar je er nét niet bij kunt. Waar je zonder halsbrekende waaghalzerij met onstabiele ladderconstructies zelfs in geen uren in de buurt kan komen, wegens veel te ver af van enige tak van betekenis waar je een ladder zou kunnen tegen zetten, laat staan beklimmen. Djutoch! En zo blijven de schoonste zonbeschenen appels (blozend, rood, en o zo appetijtelijk) onbenut hangen, en moet je je noodgedwongen tevreden stellen met de tweede keus van de kern van de boom (die geen zon gezien hebben en dus fletsgeel zijn, en -zo redeneert ne mens dan- lang niet zo lekker kunnen zijn als die onbereikbare exemplaren). DJUTOCH!

 

Edoch niet langer zo in de Eigenwijze tuin! Want geen appel is vanaf heden nog veilig voor de grijpgrage plastiekskens van mijn nieuw speelgoed! Na jaren gepruts met zelf ineengebricoleerde constructies die meer appels op de grond deden belanden dan in mijn fruitkistje heb ik mij in bescheiden kosten gestoken. Een fruitplukker op een immens lange stok! Probleemloos belandt *plok* *plok* *plok* de ene na de andere appel ongeschonden in het opvangmandje.

En hoe dichter bij de rand ze hangen – dus hoe moeilijker ik er vroeger bij kon – hoe makkelijker ik ze nu kan wegvangen.

 

Met als gevolg: kisten vol mooie, rode, blozende, smakelijke appeltjes. Whiiiiiiii!

 

Dit bericht is geplaatst in fruit met de tags , , , . Bookmark de permalink.

17 Responses to zo onder de appelboom

 1. Heidi schreef:

  in “den boerenbond” verkopen ze zo van die dingskes die je op een lange steel kunt vastklikken, appelplukker heet dat. Het ziet er simpel uit, je appel valt in een klein zakje. Als het werkt mag je het altijd laten weten ;)

 2. Heidi schreef:

  oeps, sorry, had nog niet doorgeklikt…het werkt dus.

 3. Marian schreef:

  Sjiek stukske speelgoed voor als ge nen appelboom hebt.
  Het amuzement nog met appels vangen!

 4. willem schreef:

  gemakkelijk zeg, zo nen ‘langen arm’ als ge op de leeftijd gekomen zijt dat ge niet meer in de bomen klimt

 5. Ria schreef:

  Dan moet je nog goed kunnen mikken om dat appelke in dat zakske te krijgen en met die beginnende artrose en pijnlijke rug …. ’t is goed om er een stijve nek van over te houden! Misschien een groot net op kniehoogte onder de boom spannen en wachten tot ….. de appel valt. Met een beetje geduld heb je dan een mooie en niet geblutst stukje fruit.

 6. bart schreef:

  @Heidi: het werkt zelfs zeer makkelijk.
  @Marjan: ik heb er zelfs 5, appelbomen. En een stuk of vier perenbomen. En twee pruimelaars. En een perzikelaar. ’t was dus een verantwoorde investering :-)
  @Willem: wacht maar tot uw leven begint! :-)
  @Ria: ’t zouden wel veel netten, en hele grote moeten zijn gezien de omvang van onze boomgaard!

 7. boerenerf schreef:

  ik had dat dus ook al gezien, en zwaar getwijfeld om dat te kopen (wegens twijfels over de efficiëntie van dat spelement). Het alternatief was een fruitladder maar die zijn vrij prjzig. Nu ik weet dat het wel degelijk werkt (nen mens moet niet altijd de reclame blindelings geloven) ga ik het me zekers aanschaffen.

 8. Eef schreef:

  Lang leve schoonouders in ons geval. Wij lenen dat jaarlijks en zijn zo gespaard van redelijk wat plukfrustratie. Goei investering!

 9. natuurlijk-rijk schreef:

  Vandaag nog op groenland! De nieuwe tuin-hype als ge ’t mij vraagt! Mooie oogst en waar stockeert ge die appeltjes kelder?

 10. Ria Baeck schreef:

  Wat soort appeltjes zijn dit? Ken je de naam? ’t Lijkt er op dat er in mijne tuin dezelfde staan, maar ik zou graag de naam weten. Ze zijn wat zurig, heel sappig – maar ik dacht dat je ze niet zo lang kan bewaren…

 11. bart schreef:

  @Eef: nu nog uwe schoonpa zo ver krijgen dat hij de appels voor jou plukt? :-)
  @natuurlijk-rijk: kijk maat, ik ben een trendsetter zonder dat ik het weet! Moenievragen hoe hip ik ben! :-) De appeltjes bewaar ik voorlopig in onze open garage. Daar staan ze fris en droog. Ik ben wel van plan om dit jaar ook een experimentje te wagen in onze kelder inderdaad. Alleen ben ik daar wat argwanend wat de aanwezigheid van muizekes en co betreft, maar dat zal in de garage wellicht niet minder zijn, dus ’t valt te proberen.
  @Ria: normaal gezien zou dit een Gloster moeten zijn, maar ik heb bij mijn andere aankopen ook wat foute rassen gekregen (boomplantacties: wreed plezant en voordelig, maar je bent niet 100% zeker blijkbaar…) dus ’t is onder voorbehoud. Tegenwoordig koop ik mijn fruitbomen stuk voor stuk zelf rechtstreeks bij de kweker. Een paar euro’s duurder, maar je bent tenminste zeker en die paar euro extra heb ik er wel voor over. Zo’n boom gaat tenslotte enkele tientallen jaren mee.

 12. zapnimf schreef:

  *jaloers* vooral op de appelbomen.

 13. tina schreef:

  uwe ‘whiiii’ zegt al genoeg! :)
  ik word er spontaan nóg beter gezind van! jeeeeej!

 14. Jo van Hulzen schreef:

  waar in Nederland is dat geweldig apparaat te kopen?

 15. SImon Boudry schreef:

  Ik ben dringend op zoek naar zo’n appelplukker ? Wie kan me helpen ??? ben van Belgie

  Mvg

  Simon

 16. bart schreef:

  bij den AVEVE hebben ze dat Simon. Maar die is nu wel gesloten. Morgenochtend om negen uur!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.