niet uit Kenia

Ik was ze lichtjes over het hoofd aan het zien, mijn boontjes. Kan je al eens hebben met nateelten natuurlijk: eigenlijk heb je de oogst van dat perceeltje al binnen (berber-patatjes in dit geval), dus al wat daarna nog komt is eigenlijk gewoon meegenomen. Bovendien staan tussen de bonenstruikjes wat slaplantjes, die wegens het overmatig hemelwater enige extra aanmoediging behoeven en derhalve met alle aandacht gingen lopen. Maar blijkbaar geldt dit jaar in de moestuin een soort omgekeerd evenredig rendement in verhouding met de bestede aandacht: hoe meer zorg je aan iets besteedt, hoe zieltogender het plantje er bij gaat staan. Hoe meer je iets verwaarloost, hoe uitbundiger de oogst. ’t Kan ook iets zeggen over mijn groene vingers, natuurlijk…

 

Soit, toen er aanwijzingen waren dat er vanavond gecaremeliseerd lamsgebraad met kroketjes op het menu stond, leek dit het uitgelezen moment om eens na te gaan of er tien bonen te verzamelen zouden zijn. Het bleken er een stuk meer te zijn, zelfs. En wees maar gerust dat ze gesmaakt hebben, zo met een glaasje Roodeberg (dus toch íets uit Afrika…).

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op niet uit Kenia

 1. Loko Tosh schreef:

  van de twee haantjes die vrijdag geoogst werden, heeft er ééntje aan het spit ook veel deugd gedaan, met wat “appelsap”.

 2. onderdeappelboom schreef:

  Mooie foto van die boontjes! En het zijn natuurlijk groenten die zich graag verstoppen; ik mispak me er ook regelmatig aan. En dit jaar moet je er zeker snel bij zijn want al wat tegen de grond hangt begint te schimmelen.
  En euh: kroketjes enzo; gaat het er altijd zo feestelijk aan toe in de eigenwijze keuken?

 3. Fotografie Ilse schreef:

  Ik ben op je blog gekomen via Natuurlijk-rijk, ik ben even door je blogsite gegaan; ongelooflijke mooie foto’s van jouw planten-en insectenwereld!!! Dat gaan we zeker volgen! Op mijn blog kan je ook wel wat beestjes vinden, iets minder dicht, maar ik krijg ook terug de kriebels om aan macro-fotografie te doen! Wij verschieten ook altijd dat er ineens zoveel boontjes zijn, op het eerste zicht zie je ze niet hangen waardoor je ze soms wel vergeet. Bij ons ook al een paar plaatsjes met schimmel.

 4. bart schreef:

  @Loko Tosh: van haantjes gesproken, zijde nog geïnteresseerd?
  @Onderdeappelboom: op zondag mogen we ons al eens laten gaan hé :-) En dagelijks minstens 1x lekker eten (hoeft niet altijd het festival der calorieën te zijn) is op het eigenwijze erf toch wel een basisrecht geworden.
  @Fotografie Ilse: Als ik je foto’s zo bekijk dan weet ik je lovende kritieken extra te waarderen. :-) In elk geval fijn dat je reageert, want jouw blog lijkt me er ook een om zeker te volgen. Kijk zie, ik zwier u gelijk in de links rechts (mwhoehaha, verwarrend woordgebruik!).

 5. Fotografie Ilse schreef:

  Bedankt! Uwen blog staat ook al in de rechterkolom! Het is fijn om nog blogs tegen te komen met dezelfde intresses!

 6. Loko Tosh schreef:

  @Bart: ja hoor, als je er genoeg hebt tenminste, dank bij voorbaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.