red mij!

Red mij! Of mijn baas vreet mij op! Voor 5 euro losgeld per stuk red je ons van een gewisse dood en mag je mij met mijn vrienden en/of vriendinnen afhalen. Wij zijn allemaal gezonde brahma’s of zilverbrakels van zo’n drie maand oud. Bij de zilverbrakels kunnen meneren en madammen al onderscheiden worden, bij de brahma’s is ’t nog een beetje gokken.
Help ons! Want wie overschiet gaat richting vol au vent!

edit 28/9 : de zilverbrakel hennen zijn allemaal de deur uit. Nog drie zilverbrakel hanen ter beschikking. Ook nog een tiental brahma’s.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

15 Responses to red mij!

 1. AnneTanne schreef:

  Jammer beestjes, als wij zo’n honderd km oostelijker zouden wonen, dan was er zo iets beklonken, maar wij komen de eerste tijd niet die kant op…

 2. zapnimf schreef:

  Mag ik niet gewoon met mijn vijf euro kiekensoep en vol au vent komen eten bij jullie?

 3. Loko Tosh schreef:

  twee exemplaren gisteren goed aangekomen, waarvoor dank. ze zijn wat schuw en ik heb ze niet lang kunnen observeren want de plicht riep … “waar is al dat werk hier?” :-)

 4. boerenerf schreef:

  idem hier Bart. Zeldzaam, jaja. Bijna uitgestorven, jaja. Als ik ze straks te pakken krijg belanden er twee Tiense vechtkrielen in de pot!

 5. muggenbeet schreef:

  zo’n schoon beesten kan je toch niet dood doen? En dan nog opeten ook?

 6. Loko Tosh schreef:

  @muggenbeet: en met smaak zelfs. Trouwens, wa’s da nu voor reden, schoon beesten niet … en lelijke wel misschien? Beauty is in the eye of the beholder and taste is in the mouth of the eater. Zeg maar da’k het gezegd heb.

 7. Renzo schreef:

  Zeer graag, niet omwille van een of andere reddingsoperatie, maar gewoon omdat ik eindelijk ook met een (in eerste instantie) bescheiden kippenerf wil beginnen. Ik heb nog geen hok en dus wacht ik nog wat tot de lente en ga er dan bij Schouppe hier enkele straten verder wel enkele halen om mee te beginnen. Het Velt-boek “Biologisch houden van kippen” heb ik wel al en daarvan heb ik vooral geleerd dat je maar beter voorbereid bent voor je daadwerkelijk kippen haalt. Dus eerst nog wat voorbereiding doen (ook ivm afsluiting weide, want momenteel lopen er alleen schapen en dat is toch nog wat anders).
  Dus laat ze maar smaken, zou ik zo zeggen!

 8. AnneTanne schreef:

  Hoelang krijgen die beestjes nog respijt? Ondanks mijn vorige bericht realiseer ik me dat wij over een dag of tien op een half uurtje van Woubrechtegem zijn, en dat opent dus misschien perspectieven?

 9. Buikberg schreef:

  En voor wie ineens onverwante koppels wil samen stellen: wij zitten met hetzelfde probleem, ook zilverbrakels, haantjes en kiekskes, die tegen na de winter in de pot gaan als ze niet verkocht worden. Ideaal dus, een haantje/henneke van Bart en een (of meer ;-) hennekes/haantjes van ons!

 10. Menck schreef:

  Je woont nogal uit de buurt, helaas. Kun je die beesten ook opsturen? ;-) Anders meteen vijf Brahmakippen graag.

 11. Loko Tosh schreef:

  de beide hangjongeren staan nog onderaan de pikorde :)

  seg euh Ba – art, die foto staat persies niet helemaal scherp – chht

 12. bart schreef:

  @Annetanne: zilverbrakel hanen zijn nog beschikbaar, brahma’s ook nog. Ze mogen gerust nog enkele weken blijven indien nodig.
  @Zapnimf: na het uitmesten van de stal, het maaien en afvoeren van de hooiweide, het scheren van de meidoornhaag en nog een paar kleine klusjes mogen jullie zelfs gratis en veur niet aanschuiven!
  @Loko Tosh: wacht maar tot ze zich wat meer thuis voelen, je hennen zullen nogal gesoigneerd zijn.
  @Muggenbeet: ik eet vlees. Onvermijdelijk moeten daar dieren voor sterven, ik wil daar liever niet hypocriet over doen. En dan liever een dier dat mooi en dus gezond is dan een afgeleefd, industrieel gevoerd massaprodukt. Een dier waarvan ik weet dat het geen ongezonde voeding gekregen heeft. Een dier waarvan ik weet dat het een mooi leven gehad heeft, en slechts in de laatste minuut vakkundig geslacht is, zonder op transport te moeten, zonder slagen te krijgen, zonder met een stroomstok bewerkt te zijn, zonder levend aan een haak gehangen te worden,…
  Het slachten zelf is iets waar ik tegen op kijk, maar toch doe ik het, toch wat de kippen betreft. De schapen kan ik zelf niet snel en professioneel genoeg, dus daarbij doe ik een beroep op een beroeps. Maar ik help wel bij het slachten. Vind ik maar normaal, gezien ik vlees eet.
  @Renzo: niet dat ik antireclame wil maken, maar de Brahma’s die ik bij schouppe gekocht heb waren niet gezond (erfelijke problemen met de ademhaling). Ander pluimvee dat ik daar gekocht heb in de loop der jaren daarentegen: nooit een probleem mee gehad. ’t is maar dat je ’t weet.
  @Buikberg: zal’t gaan ja!? Mijn klandizie hier komen inpikken!?! :-)
  @Menck: ga je naar Beervelde begin oktober? Anders valt er dan wel iets te regelen misschien?
  @Loko Tosh: ge hebt een nieuw scherm nodig. Die foto is haarscherp maat. (maar wel even op de foto zelf klikken om het origineel formaat te zien, de foto die in het bericht getoond wordt is een verkleinde versie, en dan krijg je jpg-vervormingen).

 13. Janine schreef:

  Wat jammer nou dat wij onze kippen tot volgend jaar hebben uitgesteld!

 14. Pingback: gedenk heden in uw gebeden | De eigenwijze tuin

 15. Pingback: Ik zie ze vliegen! | Het huis van Tante Alice

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.