het eigenwijs archief

Zo’n dikke 13000 foto’s staan er heden ten dage op mijn arte ploate (en dat zijn ze dan nog maar vanaf juli 2009). Geregeld moet ik in dat kluwen op zoek naar een specifiek beeld, waarvan ik dikwijls zelfs bij benadering niet meer weet waar of wanneer ik het gefotografeerd zou hebben, maar waarvan ik pertinent zeker weet dat het bestaat. Veel en langdurig op- en neer gescroll is dan mijn droevig lot vooraleer ik gevonden heb wat ik zocht, áls ik het al vind, ge kunt peizen. Derhalve ben ik sinds enige tijd consequent trefwoorden aan het toevoegen bij het inladen van nieuwe foto’s. Meer nog: geleidelijk aan ben ik ook aan het weerkeren in de tijd om oude foto’s van de nodige trefwoorden te voorzien zodat ik ze in de toekomst subito-presto terug vindt. Af en toe bots ik daarbij op een foto die destijds -voor wat voor reden ook- deze blog niet gehaald heeft, terwijl dat eigenlijk wel gemogen had. Deze foto’s krijg je vanaf nu alsnog te zien, naarmate ik vorder in het doorspartelen van mijn archief. Voorzien van zo’n fancy retrolook-kaderke en al. En als dat kaderke u niet aan staat, dan moet ge gewoon op de foto klikken en ’t is al weg zie! Allez hop, en avant, met dit lieve kleine wolfspinnetje bijten we de spits af. Ik vind overigens, geheel ter zijde, spinnen hoe langer hoe meer ‘fijne beestjes’. Ik heb er mij zelfs een boek over gekocht recentelijk: ‘spinnen van europa‘, van Heiko Bellman. En volgens dat boek hebben we hier te maken met een tuinwolfspin (Pardosa amentata), wat nog wel eens zou kunnen kloppen ook!

Dit bericht is geplaatst in just pictures met de tags . Bookmark de permalink.

8 reacties op het eigenwijs archief

 1. Menck schreef:

  Verplaatst deze soort zich ook over het wateroppervlak? Ik meen dergelijke exemplaren reeds gezien te hebben al ‘schaatsend’ op mijn vijver.

 2. zapnimf schreef:

  Hahaha, ik ben die onwetende die op die eerste link moest klikken.

 3. boerenerf schreef:

  een arte ploate, ik mag hopen dat die in een NAS zit? Kwestie van al die foto’s niet kwijt te zijn als de schijf het begeeft ..

 4. bart schreef:

  @Menck: wolfspinnen kunnen inderdaad dobberen. Maar pazzop, er zijn een groot aantal zeer gelijkende soorten.
  @Zapnimf: kjirrekiwére!
  @boerenerf: 3-voudige, gedelocaliseerde backup, zelfs :-)

 5. Fotografie Ilse schreef:

  Heel herkenbaar dat van onder naar boven scrollen en dan terug van boven naar onder, opzoek naar foto’s! Het is de periode om spinnen te fotograferen!

 6. Tineke schreef:

  Niet op de foto, maar vanmorgen wel in mijn schoen…. Deze ochtend had ik mijn schoenen in de gang niet omgekeerd/uitgeschud voor het aantrekken. En toen ik de veters net dichtgeknoopt had, voelde ik wat friemelen bij mijn tenen. Rap de schoen weer uit, en daar kwam een zeer geschrokken (of verontwaardigde) grote kruisspin uit. Die loopt inmiddels weer buiten beestjes te vangen.

 7. natuurlijk-rijk schreef:

  13000 man, wat een hoop, zijn dat dan alleen de goeie dingen of ook de brol foto’s? ‘T is wat hoor vroeger trok ik misschien 1 of 2 fotookes als ik iets op mijn blog wilde zwieren. Tegenwoordig een hele reeks, en dan mss eens zo proberen of dit erbij. Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat ik ook maar enige kwaliteitfoto’s maak euhm, nog veel leren! Misschien eerst eens een deftig toestel aanschaffen want vanaf dat het kleiner is dan een vlinder moet ik er al een hele omgeving bij trekken om toch maar iets scherp te krijgen.

 8. bart schreef:

  @natuurlijk-rijk: ik probeer zo veel mogelijk onmiddellijk bij het overzetten op PC te schiften, en telkens twee of drie goeie over te houden, de rest gaat de prullenmand in. Maar natuurlijk lukt dat niet altijd, en zitten er soms ook 20 van een gelijkaardig onderwerp bijeen. De onscherpe, over- of onderbelichte gaan er wel sowieso uit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.