IepIepOeraaa! (denk ik)

Ik was er nochtans redelijk gerust in, toen ik maandag deze post las. “Iemand die alles al lijkt te hebben”? “Inventarissen en bestellijstjes”? Zo  all-round georganiseerd, dat kan alleen maar Annetanne zijn, zo was mijn evidente conclusie. Allez, geef toe, toch in elk geval ik niet. Ik bleef derhalve in blijde afwachting van wie ik dan wél een enveloppe zaadjes zou ontvangen, één dezer.

Maar ziet! Vandaag in de bwatte: een mooi versierde Buikberg-enveloppe. Hoe wijs is dat wel niet zeg! En binnen in die enveloppe tien kleine papieren emmertjes, met (Linde- ?) krullen versierd en cryptische omschrijving betreffende de inhoud. Hoe onmetelijk cool is dat wel niet jong? Whiiiiiiiiiii! Maar we gaan de pret rekken, dames en heren, en dat wel tien dagen lang. Geen instant gratification te rapen alhier, nono!  Morgen probeer ik nummer 1 te ontcijferen, overmorgen nummertje 2, enzoverder … Ik zie het al helemaal zitten (en pronostikeer voor mijzelve een realistische zes op tien).

En verder, ter uwer informatie, geheel binnen de afgesproken termijn, gaat morgen mijn enveloppe op de post!

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags . Bookmark de permalink.

14 Responses to IepIepOeraaa! (denk ik)

 1. Tanja schreef:

  Geweldig! Dat zijn nog eens december cadeau’s! @buikberg chapeau!

 2. willem schreef:

  Kwestie van de pret nog wat langer te rekken, gaan wij uiteraard niet antwoorden of uw gokjes juist/fout zijn. Steektzindegrond en met wat geluk komt er nog iets uit ook (indien niet: geld terug)

 3. hoow schreef:

  Nee hoor, IK was degene die, die de echte “Iemand die alles al lijkt te hebben” mocht verblijden met een selectie uit mijn vrij doorsnee verzameling.

  Stress man!
  (maar ze lijkt niet geheel ontevreden)

 4. buikberg schreef:

  Tja Hoow, hadden we vermeld ‘iemand die nogal kieskeurig is’ (toch wat groentes betreft, over de bloemen spreek ik me niet uit ;-)), dan was het nogal doorzichtig geweest hé. Maar dus effectief, Bart heeft maar 13 dingen niet die wij in ons toch ook niet geringe zadenbestand hebben zitten – dus ook hier stress ;-).

 5. AnneTanne schreef:

  @Hoow… Ik werd door jou verblijd… en zoals ik al liet weten met een aantel dingen die hier zelfs op de verlanglijst stonden.

 6. zapnimf schreef:

  Ras apart, jullie tuinders.

 7. hoow schreef:

  Twee dingen gaan er zeker inzitten
  Rode bieten en distels.
  Ik zou dat toch niet durven zaaien hoor Bart als ik jou was.

 8. bart schreef:

  @Tanja: en dan is de Sint nog geeneens geweest! Moenievragen wat dat volgende week zal zijn!
  @Willem: enige voorzichtige aanwijzing omtrent locatie en tijdstip van uitzaaien zou nochtans lichtelijk welgekomen zijn hoor :-? En was het trouwens niet één van de spelregels om op zijn minst de naam te vermelden?!? Ge zijt al zwaar in overtreding, als ik het zo een beetje bekijk :-)
  @Hoow: geddetuweigenangedoan!
  @Buikberg: allez jong, ik ben toch helemáál niet kieskeurig als het op groenten aan komt. Ik lust bijna alles. Behalve die 198 soorten dan, maar dat zijn dan ook stuk voor stuk specialekes.
  @Annetanne: door Westvlamingen wordt je *nooit* ontgoocheld. Gewoon een feit.
  @Zapnimf: kunt u voorstellen hoe het er op onze blogmeetings aan toe gaat…
  @Hoow: dat van die distels heb ik ook al gepeisd jong, eerlijk waar :-)

 9. willem schreef:

  Mijn bijdrage bestond uit:
  – zaadjes oogsten
  – pakjes plooien
  – dochter assisteren bij het kleuren van de pakjes
  – op tinternet zoeken: (overschot@Buikberg) AND NOT(besproken@eigenwijze) in het gezelschap van een goed glas
  – pakjes vullen, van cijfertjes voorzien en samen met het lijstje klaarleggen voor het ontbijt van Madam

  Ik meen dan ook bezwaarlijk te kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor cryptische omschrijvingen, hoogstens mag je mij dat stro tussen de zaadjes kwalijk nemen.

  De onontwarbare hersenspinselen zijn het resultaat van gezamelijke treinrit van madam Buikberg en madam Appelboom op een ontieglijk vroeg uur de maandagmorgen. (t is eraan te zien – ik moet ook al denken wat het zou kunnen zijn)

 10. Pingback: Post ! « Buikberg

 11. willem schreef:

  Mag ik eens curieus zijn – hoeveel is er eigenlijk (niet) uitgekomen van dat zaad ?

 12. bart schreef:

  Ewel, Willem:

  Broccoli : gesneuveld op het veld van eer. Gekiemd, vijf centimeter groot geworden en dan zieltogend ten onder gegaan. Het wordt nooit wat tussen kolen en ons.
  Gipskruid: uitgezaaid en gekiemd, nog steeds alive and kicking maar geen bloemetjes te zien
  Huzarenknoop: uitgezaaid en spoorloos verdwenen, eilaas
  Mosterd: in volle groei en onstuimige bloei
  Oostindische kers: niet uitgezaaid, krijgt volgend jaar een kans als ik een plekje vind.
  Schorseneren: doen het op het eerste zicht goed, al is ‘the proof of the pudding in the eating’, dus wachten op de oogst.
  Crisp mint sla: heeft onopvallend meegedraaid in de slazaaisels. Niet opgevallen tussen de andere slaplanten door, noch in positieve noch in negatieve zin.
  Slaapmutsje: heeft een maand lang mooie bloempjes opgeleverd
  Vlas: uitgezaaid in de bloemenweide en niet het minste spoor van teruggevonden.
  Zonnebloem: nog niet gezaaid, volgend jaar miskiens.

 13. willem schreef:

  ergens tussen de 6 en 8/10 dus – niet zo heel erg slecht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.