pakskes van Buikberg: nr 1 – probeer eens

1. Rara… Experiment… Wokken? Salade? Puree? Quiche? Probeer eens:-)


Hmm, een lichtelijk vermoeden dat het hier een gewas betreft voor in de moestuin dringt zich op. Ik zou zelfs iets in het genre steviger bladgewas vermoeden.  Lavas,  een soort oerspinazie of een warmoesvariant?

Een blik op de binnenkant doet mij in eerste instantie aan radijzenzaadjes denken, maar bij nader toezien is het toch iets anders denk ik. Bovendien zitten er houtige dingskes bij die niet bij radijzen horen. Tenzij ze dat er als dwaalspoor bijgestoken hebben natuurlijk, de snoodaards.

conclusie: ik heb er begot geen gedacht van. Wellicht is het iets waar ik vanzeleven nog niet van gehoord heb. Ik zou dit bij wijze van op-veilig-spelen ergens halverwege mei in het bedje van de bladgewassen durven zaaien, op een rijtje met tien centimeter tussen elk zaadje. Moestet zijn dat dit scenario gegarandeerd op een fiasco uit draait, of mijn gewasrotatie danig dreigt te verstoren, dan zou enige bijsturing vanzelfsprekend geapprecieerd worden. Allez, al 0/10. Dat belooft…

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

16 reacties op pakskes van Buikberg: nr 1 – probeer eens

 1. Koen schreef:

  Zijn die houtige dingskes de hauwtjes niet waarin de zaadjes zitten?
  Ik gok op iets Paksoi-achtig.

 2. Tineke schreef:

  Misschien is het Slangenradijs! Zie http://members.home.nl/tvdmeij/files/ecf956805d1fe31aa67fdf330d15691b-1549.html

  De hauwtjes vers eten, smaak als pittige radijs. Als ze drogen worden ze strokleurig/ houtachtig. De zaadjes schijn je ook goed te kunnen verwerken in broodjes, vertelde een italiaanse tuinbezoeker mij (zijn Oma deed dat vroeger altijd).

 3. natuurlijk-rijk schreef:

  Het is volgens mij snijbiet of warmoes, ben vooral benieuwd of je daar ook effectief van gaat eten ;-o

 4. de biodiverse schreef:

  Ik had gegokt op iets koolachtig afgaand op de beschrijving, en gezien de hauwtjes en zaadjes zit ik in de buurt – het is hoogstwaarschijnlijk een kruisbloemige, maar welke?

 5. Madame boerenerf schreef:

  Ik zou het begot niet weten. Spannend!

 6. hunterken schreef:

  Oost-indische kers ???

 7. onderdeappelboom schreef:

  10 raadsels waarvan ik misschien het antwoord weet. 10 raadsels waarop ik niet mag antwoorden. En dus ook 10 dagen waarop ik geen comment kan achterlaten op de ‘eigenwijze tuin’. Gho, dat wordt afkicken :-)

 8. bart schreef:

  Het feit dat niemand hier met zekerheid kan determineren welk zaad ik hier in mijn pollen geschoven kreeg sterkt mij in de overtuiging dat ik recht heb op minstens 1 extra, bruikbare tip! Zeg nu zelf!?

 9. buikberg schreef:

  Tip: op rijtjes van 10cm zou ik echt niet doen. Voorzaaien in (pres)potjes en dan uitplanten op 50×50 lijkt er al beter op (voila, de tip ;-)

 10. zapnimf schreef:

  50 x50? Dat impliceert iets groots. O o o, en dan in een quiche gedraaid! Ik voorzie een tuinfeestje volgende zomer bij Bart! Wij kunnen!

 11. bart schreef:

  @buikberg: het zullen geen radijsjes zijn, dan? :-) Enne, in welk bedje dien ik dat uit te planten? (bedenk wel dat mijn beddekens maar 2x1m groot zijn, dus véél zal ik er niet kunnen planten… veel quiche zal dat niet worden m.a.w. (eat your heart out, zapnimf :-p )

 12. buikberg schreef:

  Het antwoord welk bed is al door 1 persoon hierboven gegeven (ps: 30 x40 zal ook wel lukken voor deze, het staat niet zo nauw ;-).

 13. buikberg schreef:

  @onderdeappelboom: misleiden en zeveren mag wel natuurlijk ;-)

 14. willem schreef:

  zet het maar op het bed waar je nog veel plek over hebt
  voorzaaien vanaf februari, buiten uitplanten in mei
  verschillende keren oogsten in de loop van de zomer

 15. zapnimf schreef:

  Geen erg, ik kan tegenwoordig toch niet meer zo veel eten, een klein beetje quiche is genoeg!

 16. bart schreef:

  Och, de snoodaards hebben het gewaagd mij een KOOLGEWAS te laten geworden, zo wordt hier stilaan duidelijk … Maar inderdaad groot voordeel dat ik op dat perceel plenty plaats heb doorgaans :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.