Mieke is een zotte muts

Mieke blijkt een ijdel schaap. Na het gedoe met haar coiffure loopt ze nu te pronken met zotte hoedjes. Als ik niet oppas staat ze volgend jaar mee te mekkeren op Waregem koerse, met de rest van de kudde aldaar. Ik betwijfel nog wie hier de zotste muts is: Mieke met haar extravaganza, of de licht megalomane kip die hier een wel heel groot ei ambieert uit te broeden. ‘k Weet, ik heb het al eerder gezegd, maar ik heb me daar toch een veestapel getroffen…

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags , . Bookmark de permalink.

13 Responses to Mieke is een zotte muts

 1. zapnimf schreef:

  Eeey, zie hier, de variant van het boekje : Van de mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

 2. Angelika schreef:

  Wees maar trots op uw veestapel!

 3. warre schreef:

  bremer stadsmuzikantgewijs …

 4. Loko Tosh schreef:

  Zo tuin, zo hobbyboer, zo veestapel; een voorbeeld van puur linguistisch-mathematische logica

 5. meneer boerenerf schreef:

  Wat doe jij in die beesten hun eten?

 6. L1 schreef:

  Geweldig ghrappigh! Maar pak die kiek er nu maar af eh Bart… ;)

 7. LL schreef:

  Die brahma hen lijkt me een kruising tussen een meerzomig patrijs en buff columbia. Ik weet niet wat je plannen zijn maar daar raad ik je bij aan er best niet mee te fokken.

 8. bart schreef:

  @LL : niet mee fokken? waarom niet? Dreigt er gevaar voor de volksgezondheid? Voor de eurozone?! Voor de wereldeconomie?!?

 9. Guido schreef:

  Blijkbaar zijn mijn kiekens een stuk saaier lol

 10. ik blijf je volgen Bart, je kan heerlijk schrijven!

 11. den biodiversen schreef:

  Gecheckt of er een ei onder zat?

 12. LL schreef:

  @ bart: niet mee fokken omdat het de hen in kwestie al een bont boeltje van kleuren is, ermee verder kweken zorgt enkel voor meer “kermiskippen”. Ik wou het je gewoon maar zeggen, je doet natuurlijk wat je wil… Maar de “zuivere” kleuren geraak je makkelijker vanaf als je ze later wil verkopen. Als het enkel voor jezelf is geen enkel probleem

 13. Bart schreef:

  @LL: ondertussen heb ik geen 1 zuiver kieken meer lopen vrees ik, maar eigenlijk vind ik kermiskippen (en ook de naam trouwens :-) ) wel tof, dus erg is het niet. Bij het verkopen bleek vooral belang dat het hennen waren. Voor de rest leek het allemaal niet zo van belang. Trouwens, als ik er niet van af geraak eet ik ze wel op (njam). :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.