prentjes

Sè, dat had ik vandoen: een fotoalbum om interessante prentjes te bewaren. Want hoe dikwijls gebeurt het niet dat je op iets botst op het interwebs waarvan je denkt ‘dat moet ik onthouden om één dezer schaamteloos te plagiëren’. Dikwijls! Ik zeg het u! En vervolgens verdwijnt dat dan naar de nevelen van je memorie, om daar nooit uit terug op te duiken. Of in het beste geval arriveert dat in een schier eindeloze reeks bookmarks waar een kat haar jongen niet in terug vindt. Djutoch. Maar wanhoopt niet langer, o  ijverige surfer. Want dankzij Mevrouw van Onder de Appelboom weten wij sinds enige tijd van het bestaan van Pinterest. Bron van een eindeloze stroom aan schone prentjes en goede ideeën, maar bovenal een handzame manier om al die inspiratie bij te houden op een georganiseerde manier, want je kan naar believen mapjes aanmaken en blijven aanmaken. En als kers op de taart kan je mensen of onderwerpen volgen waar je extra interessantigheid vermoed. Skuune!
Enige drempel bij al dat schoons: het werkt op uitnodiging. Je kan dus niet zomaar een account starten, maar moet een uitnodiging aanvragen. Bij de menschen van Pinterest zelf (en dan duurt het precies wel even), of bij een bestaand gebruiker. In dat laatste geval volstaat het uw interesse in de commentaria duidelijk te maken, en ik stuur u tussen het rondvoeren van de met-vakantie-zijnde-grabbelpassende-kroost door per terugkerende een uitnodiging. Dan kunt ge daar ineens ook al uw archieven opzwieren, zoals ik nú met onderstaandigheden zal doen!

Dit bericht is geplaatst in just pictures met de tags . Bookmark de permalink.

18 reacties op prentjes

 1. onderdeappelboom schreef:

  20 euro voor zo’n bakske?!?!?!?!

 2. Koen schreef:

  Zie ik daar een pizza-oven staan?

 3. bart schreef:

  @onderdeappelboom: ik mag hopen dat het de prijs voor een stapel van 7 bakskes is, toch. Alhoewel, ’t was op Beervelde. Zouden ze dúrven?
  @Koen: twee zelfs :-)

 4. willem schreef:

  Gelukkig kosten foto’s trekken en achtermaken minder ;o)

  w (een tevreden pinterest-gebruiker; alleen moet ik al wat ik daar verzamel ook nog eens _uitvoeren_)

 5. onderdeappelboom schreef:

  Op Beervelde? 20 euro per bakske zal het zijn!

 6. warre schreef:

  dat pinteresseert me wel … een uitnodiging zou leuk zijn … :) … het systeem van die fruitbakjes gebruikte ik om compostbakken te maken …

 7. Nele schreef:

  ik wil ook gerust wel wat pinteresten… :-)

 8. zapnimf schreef:

  Ik schuim liever iemand anders zijn printerest af dan zelf te moeten gaan zoeken.

 9. AnneTanne schreef:

  Uitnodiging is volgens mij niet nodig… ttz: ik heb gewoon ergens op die site aangeklikt dat ik wel uitgenodigd wilde worden, en binnen twee dagen werd ik door de site zelf al uitgenodigd.

 10. dieten schreef:

  Pinterest: “De typische gebruiker: een dertigjarige Californische vrouw met een creatief beroep, een romantische ziel en een huis dat ze wil inrichten met spullen van de rommelmarkt. De gedragscode: alleen maar fijne dingen posten en alleen maar lieve commentaar daarop geven”, zo mocht ik vandaag nog lezen via http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GQJ3MB9FQ&word=pinterest

 11. bart schreef:

  @zapnimf: exactly, vandaar dat 90% van wat je ziet ‘repins’ zijn. Iedereen even lui!
  @Annetanne: inderdaad, dat valt bij mij (o jeugdig ongeduld) onder de noemer ‘duurt wel even’ ;-) Van Mevrouw van Onder de Appelboom had ik binnen het kwartier een uitnodiging in m’n mailbox.
  @Dieten: behalve dat ik ondertussen boven de 40 ben klopt het profiel voor de rest helemaal… och pfff, kranten over ‘nieuwe’ media, l’histoire se répète: ze durven al eens de mist in gaan bij hun analyses vrees ik.

 12. janus schreef:

  ik zal u eeuwig in mijn gebeden herdenken, zo gij mij een pinterestuitnodiging kunt doen geworden!

 13. Heidi schreef:

  Awel, zo pinteresten dat wil ik ook wel. Een uitnodigingske mag altijd!

 14. bart schreef:

  hopelijk zijn de uitnodigingen aangekomen ondertussen en kunt ge allemaal prentjes beginnen zoeken (lijkt een beetje op het huiswerk van meer dan 30 jaar geleden: prentjes zoeken bij de les WO :-) )

 15. bart schreef:

  Ha kijk, De Morgen wijdt ook een artikelken aan Pinterest. En zoals gebruikelijk een beetje minder tendentieus en meer feiten dan het gebrabbel van bij de tsjeeven van de standaard.

 16. Joris schreef:

  Ik ben net ook fan van Pinterest geworden, als het even kan mag je mij ook een uitnodiging sturen om een pagina op te starten. Nu weet ik tenminste waarheen met mijn kippenkot- en andere leuke foto’s.

 17. Fotografie Ilse schreef:

  Ik heb van mevrouw Appelboom ook zo’n uitnodiging ontvangen! Alleen zo weinig tijd…mijn website, facebook, blog en nu dit er weer bij…maar het is wel iets leuk!

 18. bart schreef:

  hey Bart, ik gebruik evernote.com (gratis) om al mijn scribles, ideetjes, lijstjes, prentjes, todo, etc bij te houden. Je kan er ook makkelijk (via browser plugins) web articles of stukken in opslaan.. check it out.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.