te schoon weer

Een onhandige samenloop van omstandigheden in tuinblogland: als’t mooi weer is valt er over van alles te bloggen. Maar bij datzelfde mooi weer zit ik liever in mijn tuin dan voor mijn scherm. ’t Is ook altijd iet.

Maar de bloei van de waterlelies noopt toch tot een blogstukske. Want wát zijn ze gedikke schoon. Zeven bloemen staan er momenteel op, om ter mooist. Vorig jaar geruild (samen met nog een hoop waterplanten) voor twee kiekens met de statiefgoeroe. Hij zijn dagelijks eike, ik mijn schoon blommen. Voorwaar een goede deal.


Vanzelfsprekend zijn er met die waterplanten ook een hoop verstekelingen mee gelift. Keverkes, slakken, wantsen,… en juffers. Die laatsten zijn dees dagen en masse naar boven aan het klauteren om hun laatste vervelling af te stropen. ’t Zijn van de coolste beesten die ik ken, precies aliens.

Dit bericht is geplaatst in vijver met de tags , . Bookmark de permalink.

9 reacties op te schoon weer

 1. Cuisine et Jardin schreef:

  Waauw! Die laatste foto seg! Prachtig gewoon. Supermooi!
  Hoe je die haartjes ziet en die kleuren! Fantastisch!

 2. AnneTanne schreef:

  Hier helpt het schoon weer soms om de blog-goesting weer op gang te trekken.
  Maar tezelfdertijd: eigenlijk geen tijd voor.

 3. Zem schreef:

  Heel bijzonder, die alien. Als het bij jullie net zo koud is als hier – nog geen 10 graden met regen, winter dus – is het vandaag blogjesdag. Ik heb zelfs mijn tomaten weer even binnengehaald…

 4. supermasj schreef:

  Ik heb de indruk dat al die bloggers subliminale boodschappen versturen, gewoon om mij aan te zetten om tóch maar een vijver op te nemen in mijn tuin… ’t Begint te kriebelen (en ik heb nu geen tijd, dus ’t zal gaan jeuken)

 5. natuurlijk-rijk schreef:

  Aliens zijn er niks bij in vergelijking met deze! Very nice!

 6. Menck schreef:

  Vandaag is andere koek; de waterlelies openen zich ternauwernood.
  De alienfoto is indrukwekkend. Invasion of the body snatchers, zeg ik u!

 7. onderdeappelboom schreef:

  Ik wil ooooooooooook een waterlelie! Voor de foto’s van al te menselijke insectjes kom ik naar jou; waaw toch weer!

 8. Fotografie Ilse schreef:

  Wat een grappige foto die laatste! Lijkt inderdaad net een buitenaards wezen dat hier net geland is!

 9. Ria Vanhees schreef:

  ET op zijn best!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.