inkarnaatklaver

De Westvlamingen, tenminste toch die van het gratis bijenzaad, beweren dat het een “streekeigen wilde soort” zou zijn. Ik heb daar een beetje twijfels over, als ik dat plantje zo bekijk. En als ik het aan wikipedia vraag dan zou het inderdaad eerder een neofyt te zijn: een inwijkeling die vanuit het middellands zeegebied via veevoeder tot hier geraakt is om vervolgens hevig van verwilderingske te doen. Het zal me in dit geval eerlijk gezegd worst wezen, want het is voorwaar een mooi bloemetje. Jammer dat ze niet zo dik gezaaid blijken, maar gerichte zaadoogst kan daar de komende jaren verandering in brengen natuurlijk!inkarnaatklaverdingk

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to inkarnaatklaver

  1. Guido schreef:

    Wat een mooie foto Bart! Knap gedaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.