rode oogjes

Tja, hoe gaat dat dan? Mottig weer, veel nevenbezigheden (edoch goed nieuws: een groot manoeuvre is eindelijk afgerond, later meer daarover) en in het algemeen nogal windstilte in blogland… vandaar ook hier niet zo veel te beleven.

Maar ziet, de nieuwe vijver zat plotsklaps vol juffertjes! Meer bepaald lantaarntjes (wegens donker achterlijf met blauwe laatste segmentjes), die bij nader toezien echter kleine roodoogjuffers blijken te zijn (wegens blauwe segmentjes beetje anders dan bij lantaarntjes én natuurlijk de rode oogjes), dus helemaal geen lantaarntjes! Voorlopig alleen een tiental mannetjes zo blijkt, die elkaar (en de eitjes afzettende azuurjufferkoppeltjes) de duvel aandoen. ’t Belooft voor als de eerste madam haar opwachting zal maken, ’t schaap zal nogal in haar nekvel gesprongen worden! Bepaald zachtaardig zien de heerschappen er niet uit, zo met hun gulzige oogjes.

Dit bericht is geplaatst in dieren, vijver met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op rode oogjes

 1. supermasj schreef:

  Echt wel mooie beestjes. Camouflage? Daar doen wij niet aan mee Camouflage is voor watjes

 2. muggenbeet schreef:

  rode oogjes …. wijst dat op bloedgeilheid? :)
  mooie beestjes alvast.

 3. bentenge schreef:

  Heel mooie foto’s van best wel knappe beestjes.

 4. Tineke schreef:

  Die rode oogjes heb ik nog nooit gezien. Tenminste niet bij een blauw juffertje. Geinig. Eerst maar eens wat warmte, dan komen er misschien nieuwe juffers uit onze vijver gekropen. Op dit moment vliegen er maar weinig van die slanke beestjes in onze tuin.

 5. chelone schreef:

  Voor mij waren juffertjes altijd gewoon juffertjes. Maar…, bij de eerstkomende zonnestralen zal ik me naar buiten reppen om het verschil in die juffertjes te onderscheiden. Eerst even jouw stukje afprinten.
  Ik zal me natuurlijk vooral focussen op de vrouwtjes, nietwaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.