may I proudly present:Edgaar, hofegel

Voor hetzelfde geld was het onder de wielen van een auto terecht gekomen (niet dat het er veel zijn, in onze straat, maar ze rijden doorgaans wel hard), edoch gelukkig had de Eigenwijze Madam het gisteravond bijtijds opgemerkt: een jong egeltje, ochére een vuist groot, een beetje klem tussen de twee grachten links en rechts van de straat. ’t Beestje daar laten zitten beloofde niet veel goeds, dus niet getalmd en ‘m (voorzichtig, gni) opgepakt en 20 meter verder in de tuin neergezet, in goed gezelschap van een schep kattenvoer. De kleine pruts (ondertussen Edgaar gedoopt) was behoorlijk uitgehongerd precies, want het ging vlot binnen. (Voor het geval je zelf ooit neiging hebt een egeltje bij te voederen: kattenvoer is perfect, maar geef ze vooral geen melk want dat kunnen ze niet goed verteren, met een gigantische spetterpoep tot gevolg).

Oooooh! Aaaaah! Kijk toch, wuk een schatje!  En fotogeniek en al. Maar opeens had hij er genoeg van en was’t demarrage naar de beschutting van de aardbeienplanten. Run Edgaar! Run!

’t Is pas als het egeltje tussen de aardbeien verdwijnt dat het opvalt wat voor een klein hummeltje het nog is, den duts.
En ziet, wie was er ook deze avond aan het rondneuzen op onze binnenkoer: Edgaar toch wel zeker! Prompt weer een schepje kattevoer onder zijn neus gedraaid, ge weet immers nooit dat een tamme hof-egel nog van pas komt (‘pak de slakken Edgaar! Pak ze!comes to mind).

Dit bericht is geplaatst in dieren, video met de tags . Bookmark de permalink.

10 Responses to may I proudly present:Edgaar, hofegel

 1. Angelika schreef:

  Wat zijn ze toch allerschattigst!!! Hopelijk blijft hij en pakt inderdaad de slakken!

 2. chelone schreef:

  Zo’n leuk filmpje!
  Wat zat er in mijn kooi toen ik de marter probeerde te vangen? Juist, een egeltje. Ook een van mijn lievelingsbeestjes.

 3. supermasj schreef:

  Dat is inderdaad nog een onderdeurtje. Best wel grappig. Moet je hem dan nu geen slakken proberen te voeren in plaats van katteneten, kwestie van hem daaraan te wennen? Hier loopt de egel om de zoveel dagen nog eens rond…

 4. An Hellings schreef:

  Als je zo een “dutske ” kan afleveren in veilige oorden, kan je ’s avonds gaan slapen met een gerust geweten,… ’t “eigenwijze” beestje kan niet beter passen dan in jullie “eigenwijze tuin”…

 5. Zem schreef:

  Dat was een zeer geslaagde reddingsactie voor het kleine ding.
  Wat een mooi beestje en wat kunnen ze hard rennen; daar verbaas ik me altijd weer over bij egels. Train hem/haar maar ook goed op slakken…

 6. natuurlijk-rijk schreef:

  Een tamme hof-egel!!! Ik wil dat ook!

 7. onderdeappelboom schreef:

  Zelfs aan zijn waggelstapjes zie je dat het nog een kleins dutske is. En hoe pak je dat dan vast? Met geïsoleerde bbq-handschoenen ofzo? In elk geval een mooi verhaal, en hopelijk een blijvende gast!

 8. madame boerenerf schreef:

  Schattig en goed dat je hem kon redden. Onlangs, tijdens een autorit van nog geen 20 min., wel 5 dode egels op straat zien liggen!

 9. Menck schreef:

  Ik vind Edgar vooral zeer vertederend. Toffe video en dito foto’s.

 10. supermasj schreef:

  Ik heb hier zonet ook een jonge egel gespot tijdens mijn nachtelijke slakkenraids…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.