meer van ’t zelfde

Alhoewel, ’t is geen juffer deze keer! Wel een libel. Meer bepaald een grote keizerlibel, als ik het goed heb. En zo niet, dan twijfel ik er niet aan of één van u zal mij dat kunnen zeggen. Want de lezers van deze blog horen tot de top van het blogleespubliek, laat daar geen twijfel over bestaan. Intelligent, humoristisch en stuk voor stuk razend knap. Vooral de vrouwen, wat dat laatste betreft (udaar, meneer, bent helaas de uitzondering die de regel bevestigt. Maar trek u dat niet aan, u bent nog altijd intelligent en humoristisch). Maar kom, genoeg onszelf bestoeft, tijd voor de foto’s:

’t Moet zijn dat de eierleg-nood bijzonder hoog was, want het beest was nagenoeg onverstoorbaar. Ik mocht zo dicht komen als ik wou, bruusk bewegen, en jawel, zélfs een duwtje geven om haar in de goede richting te doen draaien. Veel meer dan een blaadje verder vliegen om verder eitjes te droppen deed ze niet. Leuk.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

8 reacties op meer van ’t zelfde

 1. supermasj schreef:

  Jammer dat je in de eerste foto geen volledige reflectie in’t water hebt, dan had het een hele mooie geweest. De derde heeft iets akeligs.

 2. Angelika schreef:

  Prachtig zijn ze die libelles!

 3. Zo zouden ze nu allemaal eens mogen poseren hé – die insectjes!
  Vreselijk gefrustreerd geweest op ’t verlof – met die Madeirese vlinderkes. Geen zittend gat hebben die ;-)
  Maar wat haal jij toch voor toeren uit met die kleuren! Wow!

 4. Bart schreef:

  @supermasj: teveel waterplanten op de voorgrond voor een volledige reflectie, jammer genoeg. De laatste vind ik niet akelig, maar ik heb het dan ook voor onze zespotige vriendjes (muggen, dazen en vlliegen daargelaten).
  @Angelika: absoluut, en zeggen dat sommige mensen ze akelig vinden ;-)
  @de biodiverse tuinier: vroeg opstaan wil wel eens helpen om (voor de rest van de dag hyperactieve) insecten te fotograferen, maar ik geef toe: op vakantie is’t ook niet aan mij besteed :-) De kleuren zijn nochtans 100% natuurlijk: een felle libel die een voorkeur heeft voor de oude, verkleurende bladeren van de waterlelie. Ik kan er m.a.w. niks aan doen! :-) (nikske foefelare, nikske trucare!)

 5. Tanja schreef:

  Welja, ik voldoe uiteraard volledig aan uw omschrijving: intelligent, humoristisch en razend knap én vrouw! En: een deugd: ik voldoe ook volledig aan uw verwachtingen: ik kan u namelijk niet vertellen welk een libel dit is, ik kan een libel nog niet van een waterjuffer onderscheiden. Wél kan ik ze allemaal heel mooi vinden! Ook deze blauw-groene-regenboog-libel ;-)

 6. Zem schreef:

  Dat de kleuren ook nog volledig natuurlijk zijn, maakt de foto’s nog meer bijzonder. Heel mooi gedaan!

 7. Mexican Blackbirds schreef:

  @Tanja: als ik het goed heb spreiden libellen hun vleugels in rust open, terwijl juffers ze op hun rug samenvouwen.

 8. marian schreef:

  Beetje laat met mijn commentaar maar ’t moet gezegd, kort en krachtig: SJIEK!!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.