beetje verdwaald

Och welére, een muiske had de verkeerde afrit genomen en zich, hopeloos verdwaald, verstopt tussen tien opeengewaaide blaadjes in een hoek op de binnenkoer. Al een geluk dat Poekie een paar dagen van huis was, of ’t zou verkeerd afgelopen zijn voor die’n duts. Zo op’t eerste zicht was het één of ander woelmuisje, geen huismuis. Je kunt dat zien aan het tootje van het beest: relatief kort (geen spitse snuit) en met kleine oortjes. Wat echter niet zo woelmuis-achtig was, was die lange staart. Bij de meeste woelmuizen is die (heel) kort, hier was hij nagenoeg even lang als het lichaam. Maar wel behaard, dus gelukkig geen jonge rat (dacht ik). Mijn beste gok was een jonge woelrat, maar ik was verre van zeker. Dus maar een maitje naar een specialist ter zake gedaan, en die bevestigde dat het inderdaad om een woelrat ging. Maar dat ik ‘m wortels en appels had moeten geven want dat het geen zaadeters zijn. Mea culpa.


Soit, terug naar het beest: Middels een propere bokaal en een kartonnetje had ik ‘m zó te pakken om hem naar veiliger oorden te transporteren. Edoch voor wat hoort wat; eerst moest er geposeerd worden, a ja! Nu, zo’n bokaal, dat fotografeert niet makkelijk met al die rondingen. Daarom een noodzakelijke tussenstop langs een klein (leeg) aquarium. En omdat zo’n glazen onderkant niet erg fotogeniek is had ik daar eerst nog een litertje kippenvoer ingekapt.

Geen klachten whatsoever van de muis; die begon instant het ene na het andere maïske naar binnen te steken. Ik vermoed dat het beestje al eventjes niet meer gegeten had.

Na een schranspartij van zo’n tien minuten bleek er toch nog zoiets als een verzadigingsgevoel te bestaan. Nog een flinke poetsbeurt en muis was klaar om, op veilige afstand van huis én moestuin, de vrijheid terug te krijgen. Hopelijk krijgt hij van die zaadjes geen indigestie. Long may he run!

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

11 reacties op beetje verdwaald

 1. Fruitberg schreef:

  Hier heeft één van de kippen er gisteren één te pakken gekregen …

 2. Ah. Ziet nu
  Ik zou em zo in huis pakken ^^

 3. Roos schreef:

  Wat een schitterende foto’s!

 4. zapnimf schreef:

  Die foto’s van u zijn toch altijd de max.

 5. muggenbeet schreef:

  mooi Bart dat je het diertje zijn vrijheid terug gaf.

 6. Zem schreef:

  Aandoenlijk klein beestje en zo mooi op de foto gezet!

 7. Bart schreef:

  Schoon beestje! Maar ik zou het niet in huis nemen, de spitsmuizen op onze zolder houden ons nu al genoeg wakker !

 8. Pingback: Rosse Woelmuis - Lastpak met een hoge aaibaarheidsfactor - AnneTannes Tuin

 9. An en Toon schreef:

  Amai, zo’n mooie foto’s. De schattigheid straalt er van af! :-) En ook een nobele reddingsactie!

 10. Pingback: van een klein muizeke | blijentuin

 11. Linda schreef:

  Wat een liefje. Hier heb ik ze nooit gezien, maar bij mijn schoonouders in Frankrijk wonen ze inderdaad onder de fruitbomen en eten ze fruit wat is blijven liggen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.