on a personal note…

Het is niet mijn gewoonte om hier dingen uit de privésfeer aan te snijden. Maar een ingrijpende gebeurtenis als deze zal nu eenmaal ook een weerbots hebben op deze blog, vandaar.
Al vele jaren zijn we samen. Mooie dingen meegemaakt, af en toe eens minder, zoals bij iedereen. ’t Ene moment zo goed als met elkaar vergroeid, dan weer een periode van meer afstand. Ge weet hoe dat gaat met langdurige relaties: in’t begin is’t fantastisch maar na een tijd komt er hoe dan ook sleet op. Niet dat dat slecht is, als je de ander door en door kent dan is die vertrouwdheid een enorm pluspunt. Maar, hoe goed het ook was, en au fond nog altijd is, het kan gebeuren dat ge ineens te maken krijgt met iets nieuws, jonger, nieuwe mogelijkheden, iets waar uw hart zo vol van is dat ge, uiteindelijk, de stap wel moet zetten en een punt zetten achter wat geweest is. ’t Is voor niemand makkelijk, het is een wikken en wegen voor de knoop doorgehakt is maar eenmaal zo ver voelt ge : dit is de goede beslissing geweest.

Ik maak me geen illusies, lang niet iedereen zal begrip hebben voor mijn beslissing, maar toch, vanaf nu ga ik door het leven met dit jong ding.

Dit bericht is geplaatst in fotografie. Bookmark de permalink.

24 reacties op on a personal note…

 1. zapnimf schreef:

  Ik dacht efkes : daar gaat zijn loopbaanonderbreking.

 2. Angelika schreef:

  Daar had je me effe!

 3. J. schreef:

  Ja, ik trapte er vòl in. Heb van verbouwereerdheid het hele filmpje zitten kijken :).
  Gááf! Veel megapixels. Krijgen we nu ook full-HD filmpjes op je blog te zien?

 4. Heidi schreef:

  en hoe neemt fotomarieke het op?

 5. Menck schreef:

  Met dat jonge ding kom je beslist aan je ‘trekken’!

 6. AnneTanne schreef:

  Ik kan je – na intussen 2 jaar met mijn D7000 – alleen maar overschot van gelijk geven.

 7. Fruitberg schreef:

  Ik heb hier in 2006 mijn partner Canon EOS 5D aan de deur gezet om over te stappen op een D700. Dat betekende toen ook alle lenzen vervangen. Dat was wel even aanpassen na 10 jaren Canon, maaar daar ben ik toen ook heel tevreden over geweest. Deze camera houd ik zolang hij goed werkt.
  In ieder geval succes met jouw nieuw speelgoed.

 8. muggenbeet schreef:

  ziet er een stevige tank uit. Inclusief ietwat lens ook wel prijzig precies. Ik vraag me als pocketcamerabezitter af of er nu echt een wezelijk verschil is tussen Canon en Nikon. Is daar iemand van op de hoogte? Alvast heel veel fotoplezier Bart!

 9. Ik snap er niks van – val jij nu écht op jonge, ietwat ongeschoren mannelijke natuurfotografen? ;-)

 10. AnneTanne schreef:

  @Muggenbeet: Bij mijn overstap van analoog naar digitaal ben ik overgestapt van Canon naar Nikon. De reden toen was, dat de eerste ‘consumer’-digitale reflex van Nikon iets later kwam dan die van Canon, en ‘dus’ niet al de kinderziekten van die eerste Canon had. Bovendien bleek al snel dat ik mijn Canon-analoge lenzen toch niet zou kunnen gebruiken op de digitale dito.
  Maar voor de rest zijn die twee echt aan mekaar gewaagd hoor… Maar natuurlijk: als je eens in lenzen gaat investeren, dan wordt je volgende body er natuurlijk weer een van hetzelfde merk. De keuze voor het merk wordt dus eigenlijk gemaakt op het ogenblik dat je de keuze maakt voor je eerste reflex-camera.
  (Hoewel: op het ogenblik dat ik mijn D7000 kocht, was dat in het ‘consumer’- segment een camera die aan de pro-sumer toestellen van de concurrent kon tippen, met name omwille van de erg lichtgevoelige sensor die je (toen) zelfs in een aantal meer professionele modellen nog niet vond).
  Maar aan een merkenoorlog doe ik niet mee… Ik ben tevreden met mijn toestel, zoals de doorsnee Canon-schieter ook wel blij zal zijn met zijn/haar camera.

 11. natuurlijk-rijk schreef:

  Schrok zich een hoedje!

 12. bart schreef:

  @zapnimf: Mwaa, zo kwaad zal de Eigenwijze madam niet zijn, toch?
  @Angelika: eh 
  @J.: ’t gaat me niet zozeer om de megapixels, wel om de (veel) betere prestaties bij hogere iso, de betere autofocus, de ingebakken 1,3x vergroting en (jazeker) de mogelijkheid om filmpjes te maken. Maar op dat vlak heb ik nog bijzonder veel te leren.
  @Heidi: ze heeft zelfs haar zoomlens moeten afgeven en zit nu boos te mokken op de reservebank. Ach, ze draait wel bij als ze bezoekrecht krijgt met de kinderen.
  @Menck: ze is wel niet zo voor de hand liggend in de omgang voor de fine-tuning (véél mogelijkheden), gelukkig zit er een (schrikwekkend dikke) handleiding bij.
  @AnneTanne: Na ruim zes jaar kwam er sowieso sleet op de D200, met meer dan 100.000 kliks op de sluiter-teller. En die dingen geven natuurlijk de geest als het écht niet past, ge zult altijd zien. En ’t is een serieuze update t.o.v. de D200 wat prestaties betreft, daarom vond ik het een verantwoorde aankoop.
  @fruitberg: er zijn niet veel ‘overstappers’, net omwille van dat lenzenprobleem. Zelf ben ik al van m’n 14e met een nikon op stap, en altijd heel blij mee geweest.
  @Muggenbeet: hij is kleiner en lichter dan m’n vorig beestje. En tja, het kost wel wat, maar een koersfiets met bijhorende pak of een dagelijkse pas sigaretten of een abonnement op de voetbal enzovoort: ook allemaal niet goedkoop. En Canon versus Nikon: Nikon heeft het voordeel dat de lensvatting al decennia nagenoeg onveranderd is, waardoor je (de meeste) oude lenzen ook op de nieuwere bodys kan gebruiken (en lenzen dus ook een hogere tweedehandswaarde houden). Bij Canon is dat niet zo, zoals Annetanne ervaren heeft. Canon heeft dan weer een bijzonder lekker lensje voor extreme macro, waar bij Nikon geen alternatief voor bestaat. Maar voor de rest volkomen evenwaardig, dus is het niet meer of min dan een persoonlijke voorkeur. En eigenlijk zijn de lenzen die je gebruikt veel belangrijker dan de body.
  @De biodiverse tuinier: Ik pleeg daar toch graag mee op te trekken. Meer nog, ik ben zélf een knappe jonge, ietwat ongeschoren mannelijke natuurfotograaf! ;-)
  @Natuurlijk-rijk: hehe :-)

 13. onderdeappelboom schreef:

  Hoe? Wa? En dat heeft geen kindjes, die nieuwe vlam? Niks nieuw samengesteld gezin enzo? Allé, nu stel je me teleur!

 14. bart schreef:

  @Onderdeappelboom: hoe kunt ge’t raden, ze had een klein lief Nikon TC-14 E AF S Teleconverterken bij. Maar dat was al! Behalve dan dat extra EN-EL 15 Accuutje, maar dat neemt toch echt geen plaats in. Net als die Storm Jacket Pro size M die ook nog meekwam. Nog altijd teleurgesteld? :-)

 15. Loko Tosh schreef:

  kindjes, kindjes … in deze context komt daar kinderarbeid van. Voor wanneer het eerste eigenwijze kiekje alhier met je jong ding?

 16. bart schreef:

  @Loko Tosh: als’t keer wat beter weer is, en als ik de 358 bladzijden van de handleiding tot mij genomen heb.

 17. willem schreef:

  Ik had eerder een schuimend, lekker blondje verwacht ?

 18. Zem schreef:

  Ook ik dacht; het zal toch niet waar zijn…
  Maar deze liefde gun ik je van harte. Ik wens je heerlijke wittebroodsweken toe met het jonge ding!

 19. bart schreef:

  @Zem: don’t worry, die andere ‘langdurige relatie’ duurt ondertussen al 24 jaar, maar kan gerust nog 2x zo lang mee. :-)

 20. the666bbq schreef:

  (okzoo on the positive side) geen AA meer : no more troebel ;-)
  maak er een memorabele eerste keer van (als ’t al niet van dattum is geweest) !

 21. bart schreef:

  @the666BBQ: weetniet of de afwezigheid van die filter veel verschil zal maken, maar we zullen zien! Op wat testfotootjes na nog niks gefotografeerd voorlopig…

 22. Tineke schreef:

  Schrik!
  oh nee toch niet.
  Goede tijden samen toegewenst!

 23. Flores Welle schreef:

  Ik voelde me toch om de tuin geleid betreffende dat jonge ding… Maar desalniettemin… Proficiat!
  mn vrouw schrijft ook een blog, genaamd http://www.deverdecasa.com en vlinders kwamen vandaag aan de orde, vandaar een “bezoekje om ’t hoekje”.
  groetjes vanuit brazillie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.