IJverig bezig…

’t Is vanzelfsprekend niet omdat er alhier niet veel te doen is dat er ‘op het terrein’ zoals dat heet, niks gebeurt. Au contraire! Het ontbrak evenwel tijdelijk aan goesting om te bloggen, maar dat euvel is alweer van de baan zie. Derhalve even een update:

Hevig timmerwerk is geresulteerd in een nieuw vloerke en een nieuwe wand in het garagedingk, waardoor dit nu een mooie overdekte uitbreiding van onze binnenkoer geworden is. En dat alles met slechts één onzachte interactie tussen mijn middenvinger en de cirkelzaag. Een waar succes met andere woorden.

Kijk hier, het vleesetend vingermunchend monster. En ik was nog wel zo voorzichtig… Voor haar straf heb ik de pries uitgetrokken.

En terwijl ik dan toch bezig was met planken en schroeven heb ik ineens ook maar een nieuwe tuintafel ineen gevezen, want het vorig tafelblad was echt wel helemaal om zeep na al die jaren.

In de serre staat iedereen op zijn plaats. De zaaibak vol pluksla en spinazie (de radijzen en de rucola waren niet zo’n succes), daaronder de paprika’s en meloenen. Tussen de (vorig jaar) spontaan uitgezaaide sla in hebben ook de tomatenplanten hun plaats gekregen. Het was weer een moeilijke keuze welke rassen al dan niet te zaaien dit jaar. Deze hier onder zijn het uiteindelijk geworden (met nog vier in de reserve voor mochten er sneuvelen).

En ook in de moestuin zelf zit het redelijk snor. Alleen zit het aanhoudend regenweer een beetje in de weg van een goede wiedbeurt. Niettemin zit alles in de grond wat enigszins in de grond moet zitten, inclusief de voorgezaaide komkommers, courgetten en butternuts.

En ja, ge ziet het goed, ondanks de wilde plannen is de layout van de moestuin wegens tijdsgebrek toch maar bij hetzelfde gebleven. Al heb ik wel de moeite gedaan om nieuwe paadjes te leggen (overschotje chinezen) en planken rond de perkjes te kloppen. En ook de schapen hebben hun jaarlijks onderhoud gehad en lopen er weer frisgeschoren bij.
Nu nog het regulier onderhoud een beetje bijbenen (de haag lijkt wel ontploft en het gras wil malgré over de jonge veldesdoorntjes en de frambozen klimmen precies) en we liggen weer effen.

Dit bericht is geplaatst in moestuin. Bookmark de permalink.

7 Responses to IJverig bezig…

 1. Dave schreef:

  Goed gewerkt, moestuintje ligt er sjiek bij ;-)

 2. Heidi schreef:

  Amai, dat ziet er daar allemaal heel properkes uit! Ik hoop dat ik zondagavond ook kan zeggen da’t weer effen ligt!

 3. muggenbeet schreef:

  Zo te zien heb je niet alleen groene vingers maar ben je ook een handige timmerman. Mooi werk in de garage en de serre Bart. Men moet daar ontzettend fier op je zijn. :)

 4. bentenge schreef:

  Dat garagedingske is iets formidabels. Past perfect als voorblad op mijn “wonen” katern van De Standaard ! Goed gedaan ! (ondanks de priesuittrekactie)

 5. Fruitberg schreef:

  Goed gewerkt, dat ziet er echt goed uit, maar pas toch maar op met die zaag. En nu inderdaad twee dagen droog, dan kunnen we beter wieden

 6. natuurlijk-rijk schreef:

  Ik dacht dat je al vertrokken was ;-) Goe gewerkt. Ik belde vorige week naar mijnen schaapscheerder omdat de wol er al op plekken af komt en die zij; “gij staat toch ook nie graag in uwen bloten met dees weer” ik wacht dus nog efkes!

 7. opdeboerderij schreef:

  Amai, goed gewerkt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.