dat belooft!

Movintoch! Als nog maar de helft van alle bloempjes op de kastanjeboom zullen uitgroeien tot een paardenkastanje, dan zullen er veel – heel veel – paardenkastanjes geraapt kunnen worden dit najaar. Jammer dat daar niet onmiddellijk veel mee aan te vangen valt, met paardenkastanjes.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op dat belooft!

 1. Fruitberg schreef:

  Een mooie boom. Jammer dat hij het de laatste tijd niet onder de markt heeft (kastanjemineermot en Pseudomonas syringae ).
  Ik heb hier tamme kastanje geplant. Ik ga dit jaar enkele kastanjes rapen en wél weten wat ermee te doen ;-)

 2. muggenbeet schreef:

  De aantasting door de mineermot was vorig jaar opvallend miniem hier. Het is ooit erger geweest. Op dit moment zie ik ’t zelfde als Bart, enorm veel gezonde bloemen. Prachtige bloemen en voorlopig nog heel intacte bladeren.

 3. Zem schreef:

  Als je die bloemetjes van dichtbij bekijkt, zijn ze heel erg mooi.
  Rijdend door Nederland zag ik hele mooie, volle en dicht in bloei staande kastanjes, maar helaas ook grote exemplaren die dun in de kruin waren of met dode takken. Zo jammer.

 4. bart schreef:

  @Fruitberg: de aantasting hier is doorgaans heel beperkt, klein beetje mineermot maar ik heb de indruk dat de mezen er wel weg mee weten. Tamme kastanje staat hier iets verder op, maar die zijn nog te jong om al vruchten te dragen.
  @muggenbeet: voorlopig ook hier nog geen spoor van aantasting.
  @zem: altijd doodjammer als zo’n mooie grote boom het loodje dreigt te leggen :-/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.