klachten aan de schepper: sluimererwten

Sluimererwten. Moesten ze zo lekker niet zijn, ik zou ze van mijn leven niet planten. Simpelweg omdat het geniepige vernepelingskes zijn, die zich (zeker in het schemerlicht van de late avond) amper laten onderscheiden van de bladeren van de struiken waar ze aan groeien. Met als gevolg dat ge bezig blijft, want ze hangen met veel, gelijk het haar op een hond, verscholen, in alle hoekjes en kantjes van die vlechtende strengen. Moest er een biotechnoloog een sluimererwt ineen vijzen waarvan de kleur noemenswaardig verschilt van de stengels en bladeren, ik kocht er ineens een levenslange voorraad van, GGO’s of niet (ik overdrijf). Maar wees nu eerlijk: groen op groen. Wuk een gedacht!? Dat is toch slecht georganiseerd van de schepper! Moestek Lieven Scheire zijn, ik kweet er terstond een topic aan in mijn onovertroffen televisierubriek!

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

8 Responses to klachten aan de schepper: sluimererwten

 1. onderdeappelboom schreef:

  Heel onovertroffen programma! En ik mag daar beroepsmatig min of meer aan meedoen. Coole job hé. Sja, ge zijt een Vriend van Scheire of ge zijt het niet hé :-p Maar ik vind je tekstje weer leuk en ik ben hondsjaloers, want hier valt geen peul te bespeuren na de Return of the Kiekens :-(

 2. De Zandeik schreef:

  ‘k Las net dat Diana dit jaar de Shiraz gezaaid heeft, dus met een beetje geluk zijn er in het najaar ook zaden van te koop.

 3. kees de boon schreef:

  Check hier het antwoord op al uw scheppingsvragen: in iets minder dan 4 minuten legt Eric van Muiswinkel (nederlandse cabaretier) uit waar het misging met de schepping. Wellicht dat het ook invloed heeft gehad op uw sluimerwten ;-)

  http://youtu.be/neQAZU6ft00

  groet,
  kees
  twitter @keesdeboon

 4. bart schreef:

  @onderdeappelboom: ik heb ze van miserie moeten invriezen, zoveel waren het er! (zijt ge nu helemáál jaloers? :-) )
  @De Zandeik: I want that one! ( http://www.youtube.com/watch?v=_YHiXNi84jo )
  @Kees de Boon: heerlijk! Eric van Muiswinkel mag dringend eens een tournee in Vlaanderen organiseren. :-)

 5. Fruitberg schreef:

  Als die peultjes nu een andere kleur hadden gehad, zouden de beestjes die dan niet allemaal opgegeten hebben?

 6. bart schreef:

  @Fruitberg: die beestjes zijn te druk bezig met de aalbessen en de aardbeien denk ik :-)

 7. Wouter schreef:

  Bart, Golden Sweet’ is ook te koop bij The Real Seeds, die overigens een fantastische catalogus hebben. Ik heb de erwt ‘Bijou’ geprobeerd, hun beschrijvingen zijn niet gelogen.
  http://realseeds.co.uk/peas.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.