a ma zo’n kjoetie!

Door de band genomen ben ik maar matig fan van spinnen. Niet dat ik er van gruwel; als ze zich in huis op een gepaste locatie zoals daar zijn berging, kelder of ander niet-storende hoekje bevinden dan mogen ze daar gerust blijven resideren. Maar op andere plaatsen worden ze toch kordaat aangemaand om te verkassen. Desnoods met doorslaggevende argumenten. Ze moeten maar niet zo één en al haren en poten zijn.

Edoch zo niet met springspinnen, zoals deze schorsmarpissa. A zo’n kjoeties dat dat zijn. Één en al aanhankelijke oogjes en pluizige knuffelpootjes, héél iets anders dan een spin tiens ;-).

En kerjeuzeneuzekes bovendien, komen ‘keer piepen wat ge daar allemaal aan het uitsteken zijt als ge wat rustig afwacht.

Al zal niet iedereen daar van gediend zijn. Het argeloos vliegje dat zich liet verschalken op het filmpje hieronder bijvoorbeeld. Ge ziet het nog juist een beetje zielig zwaaien daar tussen die palpen terwijl het levend weg-gemunchd wordt. Ware het geen vlieg geweest, ik zou er bijna compassie mee hebben. Heh!

Dit bericht is geplaatst in dieren, video met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op a ma zo’n kjoetie!

 1. Bart schreef:

  Je mag me ook bij de fans van deze springspinnen rekenen. Ze duiken overal op, zoals hier in een van onze bijenhotels: http://blijentuin.files.wordpress.com/2013/05/insecten_05_2013_11.jpg
  En als je ze dan nog zo mooi in macro kan vastleggen, knappe bisjkes!

 2. Menck schreef:

  Knap gefilmd en dito gefotografeerd, ook al ben ik slechts fan van suikerspinnen.

 3. Elisa schreef:

  Spinnen en ik gaan apsoluit niet samen, maar wel hele mooie foto’s

 4. Fruitberg schreef:

  Ik vind ze geweldig (mooi), net zoals vele andere spinnen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.