Ter info!

Heden dinsdag 8 oktober 2013 is, omstreeks 17u08, de herfst plechtig bij ons ingetreden.

Verder weinig te melden van het tuinfront, of het moest zijn dat ik (zie foto) de tweede maaibeurt van het hooiland gerateerd heb. Gezien het ondertussen bijna half oktober is, laat ik de boel maar staan tot volgend voorjaar denk ik. Want als ik het nu nog maai zit ik weer de hele winter op een lelijke bruine stoppelvlakte te kijken. ’t Gedierte kan er deze winter maar zijn voordeel mee doen, denk ik dan (les excuses sont faites pour s’en servir). Volgende lente extra vroeg maaien, beetje inzaaien met geoogste bloemenzaden en we zullen zien wat het geeft.

En voor de rest? Wie hier al wat langer komt meelezen weet ondertussen dat langdurige blogstiltes doorgaans gepaard gaan met grote manoeuvres op het terrein. En jawel, ook deze keer niet anders. Het zoldertje boven het garagedink was dringend aan een groot onderhoud toe: de balken die waarschijnlijk nog ergens uit het pre-napoleonistisch tijdperk dateren waren dankzij de houtwormen langzaamaan richting licht sponzige substantie aan het transformeren en bijgevolg amper nog berekend op het gewicht dat ze moesten dragen. Dus alles er af, alles er uit, ‘oregon volle vijftienders’ in de plaats en alles er weer op. Nu nog afwerken (beetje bijmetselen en een vaste trap installeren) en we zijn weer een stapje verder.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

10 reacties op Ter info!

 1. L1 schreef:

  Proficiat met de intrede! Daar moet op geklonken worden! bier! veel! dranks! in alle maten en vormen! hoera! …en om hoe laat moet ik er precies zijn zeg je? :-)

 2. Geen goed idee om dat hooilandje niet te maaien! De afstervende halmen zullen alles verstikken en vervilten! Die bruine stoppelvlakte wordt ook in het najaar/winter sneller groen dan je denkt… Dus snel maaien hoor!
  En ook hier lange blogstiltes wegens werken aan het huis. Ne mens heeft nu eenmaal maar een beperkte vrije tijd nietwaar?
  Zeg, dat vogelke op dat bord – komt dat al eens checken of er gevoederd zal worden?

 3. Zem schreef:

  Deze week voel ik ook hier onmiskenbaar de herfst. Of ik wil of niet.
  Succes met het groot onderhoud!

 4. bart schreef:

  @ L1: djujong, ’t feestje was gisteren!
  @ de biodiverse tuinier: ik was al bang dat iemand zoiets zou zeggen. Djutoch :-) Dat vogelke staat al klaar om te komen drinken deze winter. Ik heb wel geen idee of die schaal vorstbestendig is, hopelijk wel…
  @ bedankt Zem, inderdaad volop herfst nu!

 5. Tineke schreef:

  Mooi weer een nieuw blogje, ik had de ode aan de mier reeds herhaaldelijk gelezen.
  Ook in het noorden van Nederland herfst, vorig weekend nog avond eten buiten op het terras (ok, met fleece aan, maar toch), vandaag handschoetjes aan op de fiets.
  De kleuren worden met de dag mooier.

 6. bart schreef:

  @Tineke: nog buiten eten? Dapper hoor… behoort hier toch al een tijdje tot het verleden :-)

 7. meneer boerenerf schreef:

  Ik dacht al, waar zit die nu weer? Blijkt het op de zolder te zijn. Ook serieus wat logeerruimtes op overschot daar, voor hulp bij toekomstige projecten wil ik hier nog efkes een lans breken voor helpx.net, check het af!

 8. bart schreef:

  @Meneer Boerenerf: Oei man, als het op doe-het-zelven aankomt ben ik een echte loner. Er valt op dat vlak gewoon niet met mij samen te werken. Zelfs de Eigenwijze Madam houdt zich dan wijselijk verre van alle geklus. Ge kunt dat die mensen van helpx.net simpelweg niet aandoen.

 9. onderdeappelboom schreef:

  Eigenlijk wel grappig: bij mij wijzen blogstiltes er doorgaans op dat er ook buiten mijn blog niets gebeurt :-) Je paradijsje moet ondertussen zowat helemaal hernieuwd en klaar zijn?

 10. bart schreef:

  @Onderdeappelboom: au contraire, ik heb nog minstens 10 jaar nodig vooraleer het ook maar op iets begint te trekken ;-) Bovendien heeft de Biodiverse Tuinier me met bovenstaand commentaar in gang gezet en ben ik nu aan’t maaien en afvoeren, dus de overige werkzaamheden zijn eventjes opgeschort (tot het weer regent bijvoorbeeld).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.