vandalisme!

Kijk, moest het nu nog zijn dat ze geen gras hadden om weg te munchen, ik zou er misschien nog begrip voor kunnen opbrengen. Maar ze staan gedimme een zomer lang kniehoog in mals gras met allerlei fijne cruditeiten er onder gemengd. Ze moeten maar hun kop laten zakken voor een smakelijke hap. En toch gaan ze dan met z’n allen zwaar tegen de afsluiting leunen om toch maar een paar blaadjes van de houtkant af te kunnen knabbelen, de nozems. Een afsluiting (palen van diameter 9) die natuurlijk niet voorzien is op zoveel kwaadwilligheid. Met als gevolg negen palen paraplu. Alle negen, jawel. Het geboefte!

Gelukkig hebben ze zich beperkt tot het opvreten van blaadjes, en zijn ze van de schors afgebleven. Geen schade aan de bomen dus. Omdat de palen weliswaar gekraakt maar niet volledig afgeknapt zijn, heb ik de boel opgelapt zonder al te veel graafwerk. Want om nu negen paalstompen een halve meter diep te gaan uitgraven…
De oude palen heb ik weer rechtop gezet, en gestut met andere die ik nog op overschot had. Een klein uurtje werk, dus als het niet blijkt te voldoen is er niet veel verloren. Benieuwd of ze het nu nog gesloopt krijgen…

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

8 Responses to vandalisme!

 1. Fruitberg schreef:

  Het gras is altijd groener aan de andere kant van den draad heh. Ik vermoed niet dat ze dit nog snel gaan ‘afbreken’, mooi werk.

 2. willem schreef:

  Als ze nu goed duwen kunnen ze toch gemakkelijk onder de draad ? (en dan is het dada schors, dada boompjes)
  En kastanjepalen gebruiken Bart, die ‘gewone’ gaan er aan 1cm/jaar door

 3. natuurlijk-rijk schreef:

  Ik heb hier hetzelfde probleem gehad, nu staat er elentriek op, ’t zal ze leren!

 4. madame boerenerf schreef:

  Tja zoals supermasj zegt is het gras altijd groener aan de overkant. Het ligt niet alleen aan jouw schapen. Ik zie dat hier in de buurt ook altijd dat paarden, koeien en schapen zich in allerlei bochten wringen om toch maar aan de andere kant van de draad van het lekkers te smullen :-)

 5. bentenge schreef:

  Skoane skapen edje gie vent ;-) Maar die nieuwe afsluiting ziet er behoorlijk uit. Ook benieuwd.

 6. Menck schreef:

  Ooi, ze hebben zich duidelijk lam geramd.

 7. Loko Tosh schreef:

  misschien is al dat gras met cruditeiten niet alle dagen even lekker en willen ze af en toe wel eens een fris groen blaadje? En als je het nu eens zelf bijsnoeit zodat ze niet moeten tegen de draad gaan leunen? (kweetet: werk)

 8. bart schreef:

  @Fruitberg: Ik hoop het maar, anders moet ik de volgende halfslachtige oplossing gaan verzinnen, want ik heb echt geen zin om die palen te gaan uitgraven :-)
  @willem: de palen zijn alleen maar geknakt, niet afgebroken. Bovendien zit de bekaertdraad redelijk sterk in het gras gegroeid, dus ze zullen toch redelijk hard moeten duwen om er door te geraken. En die kastanjepalen zijn veel te duur man! Ik moet wachten tot mijn eigen kastanjehakhout groot en dik genoeg is daarvoor.
  @natuurlijk-rijk: dat is ook nog een goeie optie zie, voor als het in de toekomst nog van doen is. Moet ik onthouden!
  @madame boerenerf: soms is het zo erg dat ze zich met hun kop doorheen een kleine opening wringen en dan niet meer los komen tot ik ze ga verlossen. Dus minstens 1x per dag beestjes checken…
  @bentenge: volgens mij doen ze het om mij te pesten ;-) Ik hou jullie in elk geval op de hoogte!
  @Menck: mèheeeeheeeeè! ;-)
  @Loko Tosh: ik ben er 98% zeker van dat ze dan wel iets anders vinden om te molesteren, dus laat ze zich vooral maar op die blaadjes concentreren. En inderdaad: genoeg werk voor de rest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.