gemekker!

betty beetje ziekskes

Ook altijd iets met die schapen. Daags na het routineus op de wereld zetten van haar twee kleintjes was Betty danig uit haar doen. Geen goesting om recht te staan, geen goesting om te eten. Zelfs de pot korrels die ik ostentatief voor haar neus zwaaide gunde ze geen blik waardig, daar waar ik onder normale omstandigheden moet zien dat ik niet met mijn klikken en klakken omver gelopen wordt als er korrels in het spel zijn. Niet pluis dus! En manken ook, zo plots.
Soit, twee bezoeken van de veearts en vier grote spuiten verder begint madam nu na drie dagen weer op’t gemakske korrels te munchen en heeft ze zich ook verwaardigd om twee emmers handgeknipt gras te consumeren. ’t Zal dus wel slim komen als’t zo verder evolueert. Haar twee mini’s krijgen momenteel wat melk bij uit de papfles, want door drie dagen niet te eten was ook haar melkproductie/melkkwaliteit niet meer jedat. Toch eens moeten nadenken over hoe het met haar verder moet, want ’t wordt zo stilaan een bejaard schaap.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

9 reacties op gemekker!

 1. Koen schreef:

  Ketonurie? Baarmoederontsteking?

  • bart schreef:

   Geen idee Koen. Ze had wel last aan haar kniegewricht, dat zat wat dik blijkbaar. Vandaag mogen ze een eerste keer buiten, dan kan ze wat gras knabbelen (voor zover er nog niets op de moddervlakte staat…)

 2. meneer boerenerf schreef:

  Maar zo twee snoesjes. Hopelijk hersteld de mama snel.

 3. Di schreef:

  Dat is nu de reden waarom ik een slechte boerin zou zijn, ik zou gewoon een bejaardentehuis voor schapen starten. Afscheid nemen, no way, enkel als moeder natuur zelf roept. ;)

 4. Zem schreef:

  Echt voorjaar, nieuw leven in de schapenstal! Gelukkig gaat het weer goed met moeder. Ze heeft in haar seniorentijd toch nog maar even een mooie tweeling gebaard.

 5. Menck schreef:

  Het naar de lens kijkende kleintje lijkt door de zwarte streep bij de mondhoek wel te glimlachen. Cute.
  Arme Betty. Dat ze een rustige ouwe dag mag beleven zonder geile ram in haar buurt.

 6. Johan schreef:

  Menck is me voor. Idd. een prachtige smile op het smoeltje van dat kleintje :)
  En dat Betty nog een mooie oude dag mag beleven!

 7. Jorine schreef:

  Hoi,

  Fijn dat moeder schaap weer opknapt. Een ziek moederschaap is niks he. Als ze bejaard wordt… dan laat je haar toch oma schaap worden? :-) Onze oudste labrador is nou al bijna elf en geniet met volle teugen van de kleintjes van haar dochter.
  Ik geniet altijd weer van je website trouwens! Staat bij mij in mijn bladwijzers en regelmatig kijk ik even. En ik ben wel benieuwd naar wat voor fototoestel je gebruikt… ik ben bijna aan een nieuwe toe, vandaar.

  Groetjes Jorine

 8. Erg leuke Blog, ik zet je gelijk bij mijn favoriete Blogs.
  Gr Jan Wild een Tuin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.