error

Het kikkerbrein (en bij uitbreiding dat van alle amfibieën) is behoorlijk basic. Een aantal zones die elk impulsen en reflexen genereren en daarbij ook elkaar beïnvloeden. Geen ingewikkelde hersenkronkels die twijfel zaaien en getalm veroorzaken, maar simpele als-dan strategie. Zoals daar zijn: als er iets kleins voorbijkomt moet je er naar happen; als er iets groots in de weg zit moet je opzij stappen; als dat groot ding beweegt moet je maken dat je weg komt; als het lente is moet je naar het water voor vuile manieren. Dat is allemaal mooi beschreven, bijvoorbeeld hier (het lezen waard). Edoch bij het evolutionair op punt stellen van dat gedrag-mechaniekje was er natuurlijk nog geen sprake van het concept ‘natuurfotograaf’. Grote dingen die soms bewegen, soms stilzitten en zowel dichterbij komen als weer verderaf gaan. What the f***?! En dan durft het al eens stroppen natuurlijk. Vooral als dat nieuw concept zich tussen jezelve en je favoriete voortplantingspoel bevindt. System error!

bruine kikker

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

23 reacties op error

 1. Loko Tosh schreef:

  system error, ik heb dat met werk, ik ben daar duidelijk biologisch niet voor geprogrammeerd, wie wel?

 2. Menck schreef:

  Je ziet zo goed dat zijn humeur verpest is. Uw fotomarieken was weer in goeden doen.

 3. Zem schreef:

  Imponerend hoor. Humoristisch én leerzaam stukje.

 4. madame boerenerf schreef:

  Zalig! Grote glimlach bij het lezen..

 5. Thea schreef:

  Hihihi……ja wat zou er in dat brein omgaan!!
  Ik vind wel dat hij zeer gevaarlijk kijkt!!

  Groetjes Thea

 6. Fruitberg schreef:

  Toffe foto. Maar die kikker zit gewoon te wachten op een kus, ’t is een prinses volgens mij :)

 7. onderdeappelboom schreef:

  Gewoon een bordje ‘error 404’ omhoog steken en er verder niets aan doen. Lappen ze ons op tinternet de hele tijd…

 8. onderdeappelboom schreef:

  Loko Tosh: helpt dat als je dat tegen je baas zegt? Zou je het eens willen uittesten en het me dan komen vertellen, welk effect dat had?

  • Loko Tosh schreef:

   Ha, onderdeappelboom: een baas wordt pas baas door zijn natuur, zijn biologie, zijn mens-zijn wreed veel geweld aan te doen. (De voorbije 10 000 jaar niet-zo-natuurlijke selectie heeft al heel wat van de sociale verworvenheden van de vorige 500 000 jaar teniet gedaan.) Dat gebeurt niet alleen ten koste van zijn eigen wezen, ook de onderdanen, ondergeschikten, … (het woordje “onder” in tegenstelling tot, natuurlijk), hebben hier in min of meerdere mate last van. Enige zin tot zelfbehoud verbiedt me dus je suggestie op te volgen; het antwoord is o zo evident. Enneuh, volgens mij heeft die kikker iets van “het is hier elk jaar hetzelfde, wakker worden, opdraven voor de foto, alsof ik een fotomodel ben zekerst, de ideale kikker of wa? pfff, persies werk”

  • Loko Tosh schreef:

   Bovendien, vermits een baas ook maar een mens is, zal elke mens ook wel een baas zijn, in het beste geval over zichzelf met Epicurus als gids.

   • bart schreef:

    Loko, niemand luistert nog jongen…

   • onderdeappelboom schreef:

    Elaba, Loko Tosh niet schofferen hé, Bart! Als ik ‘Epicurus’ hoor heb ik zin een iets van een 15 jaar oud uit sherryvaten uit te schenken en de hele nacht verder te luisteren en tetteren! (en het was eerder Epikuros, als ik het me goed herinner, maar da’s iets voor bij glas drie)

   • Loko Tosh schreef:

    Heb het ook moeten opgoogelen, had spontaan Epikuros gezegd, maar de nl wikipedia heeft het over Epikurus. Maakt niet uit hoe je het schrijft, ik verwijs naar wat Michel Onfray ervan maakt in zijn “Contre-histoire de la philosophie” deel 1 “les sagesses antiques”. Geen idee of het al in het nl vertaald is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.