meanwhile, in de bloemenweide

ingezaaide bloemenweide

De plag-en-zaai campagne van begin mei ligt ondertussen alweer een poosje achter ons. Van het toen kwistig in het rond gestrooide bloemenzaad is een groot deel enthousiast gekiemd en gegroeid, de rest is roemloos ten onder gegaan of -wie weet- wacht geduldig z’n tijd af om in actie te komen.

bloemenweide
Het gezaaide werd ook aangevuld met soorten die spontaan kwamen aangewaaid of die al in de bodem-zaadbank aanwezig waren (perzikkruid, melkdistel, herderstasje, harig knoopkruid,…), en met enkele strategisch ingeplante aankopen (o.a. monnikskap) . Nu, een goeie anderhalve maand later is het resultaat al behoorlijk geslaagd, al zeg ik het zelf. Afwachten hoe het de volgende jaren evolueert; de ingewaaide kolonisten zullen normaal gezien samen met de klaprozen en de korenbloemen het loodje leggen en verdrongen worden door soorten die minder van verstoorde grond houden. Margrieten bijvoorbeeld (schoon bloemen, margrieten!).

monnikskap

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

11 reacties op meanwhile, in de bloemenweide

 1. onderdeappelboom schreef:

  Mega! Wie heeft nog borders nodig als hij dit heeft!!! (en ze keek beteuterd naar haar sprieten lang gras zonder bloemen…)

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Aha daar ook al zo’n fleurige boel met al die éénjarigen! Die gele ganzebloemen zijn hier bijna een pest! Ik heb eergisteren nog een halve emmer zaad uitgestrooid van wat ik verzameld uit eigen tuin, in snelwegbermen en in een andere bloemenweide. ge kunt in ieder geval uwe salaat oppimpen met goudsbloemblaadjes en komkommerkruid!

  • bart schreef:

   Ik ben ook volop zaad aan het oogsten met het oog op een uitbreidingkje volgend jaar, zo’n halve emmer zal ongeveer de juiste hoeveelheid zijn waarschijnlijk :-)

 3. muggenbeet schreef:

  bijzonder mooi resultaat Bart.

 4. Heerlijk om te zien! Wat een weelde! Het valt op hoe alles al in bloei staat bij jou – hier moeten de meeste bloemen in het “akkeronkruidenreservaatje” nog openen…
  Benieuwd wat de toekomst zal brengen.

 5. Fruitberg schreef:

  Ik ga van ’t week-end nog eens een tussenstand laten zien, ziet er erg goed uit bij jou.

 6. Elisa schreef:

  Wat een mooi resultaat

 7. Groentje schreef:

  Heerlijk! De monnikskap is prachtig.

 8. Loko Tosh schreef:

  en in één klap heb je er ook een old, new, borrowed and blue bij, … enfin, denk ik dan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.