ook dat nog!

’t Zal mij leren, zestien dagen op vwajagie trekken. 10 Monsterlijke courgetten zijn mijn deel. Genoeg om soep mee te koken voor een voltallig woonzorgcentrum. Wuk moet ik daar in Godsnaam mee aanvangen?

courgetten

En ook de rest van de tuin lijkt wel ontploft. Gazon tot over mijn oksels (als ik neer lig :-) ), kilo’s groenten en fruit die smeken om geoogst te worden, een overwoekerde oprit en terras,… . Het ideaal excuus om veel buiten te zitten met andere woorden. Nog een geluk dat ik nog een klein weekje congé voor de boeg heb! En als u mij nu wilt excuseren, ik ben weer de tuin in!

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

21 reacties op ook dat nog!

  1. onderdeappelboom schreef:

    O wat herken ik wat je schrijft! Veel succes met het ont-ontploffen. En de courgetten: niet aan mij geven. Danku. :-)

  2. Menck schreef:

    Courgetten in de soep en/of spaghettisaus draaien en vervolgens invriezen in verschillende potjes. Superhandig naar de toekomst toe, weet ik uit ervaring; voor lange tijd meteen een snelle hap bij de hand.

    • bart schreef:

      het ontbreekt niet aan recepten met courgette, maar 10 van die monsters, ’t is werkelijk te veel (temeer daar er al een paar kleinere exemplaren in de vriezer zitten).

  3. TheHappyFive schreef:

    Wat Menck schrijft, ofwel een standje op de lokale wekelijkse markt ;)

  4. Heidi schreef:

    Hier gebeurde dat met de komkommers…die verstopten zich te goed onder hun blad. ’t Amusement daar in uwen hof!

  5. Loko Tosh schreef:

    Welcome back my friend to the show that never ends (Emerson Lake & Palmer)

  6. janus schreef:

    hmmm…al eens patisson een dag of 10 in de steek gelaten? en ook als je er geen gedacht van had dat je echt niet zo veel plantjes nodig had om voldoende oogst te hebben?

  7. Zem schreef:

    Dit is waarlijk de overvloed van de zomer, te veel is altijd beter dan te weinig ;-)

  8. Affodil schreef:

    Hier hetzelfde: wij zijn (nog) niet met vakantie geweest, maar renovatiewerken houden je ook uit de tuin. En het is groeizaam weer! Zó groeizaam! En niet alleen voor de groenten en het fruit, jammer genoeg …

    Deze week een courgette, in teerlingen gesneden, paar soeptomaten en wat knoflooktenen, basilicumblaadjes, chilipepertjes erbij gegooid, alles laten stoven met nog 2 grote uien in ringen, peper en zout erbij. Zalig bij vlees(vervangers), vis, maar ook bij feta, of op een wrap, met gesmolten kaas.

  9. onderdeappelboom schreef:

    Deze testte ik al uit (naast de eeuwige courgettesoep of het ‘verstop-eens-een-courgette-in-de-spaghetti-saus-scenario’ uiteraard). En de laatste is favoriet (al verlagen we de hoeveelheid room wel, en verhogen we de hoeveelheid peper)

    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/408649/courgette-and-lemon-linguine
    http://plantbasedonabudget.com/recipe/rosemary-zucchini-tart/
    http://www.frugallivingmom.com/parmesan-garlic-zucchini-chips/#_a5y_p=1674840
    http://onskookboek.com/courgette-in-de-oven/1549/

  10. Fruitberg schreef:

    Hier iemand met krek hetzelfde probleem :D

  11. Elisa schreef:

    Een overvloedige zomer :)

  12. Rob Alberts schreef:

    Hartige taarten maken lijkt mij een lekker bezigheid.
    Varierend met de kruiden en de begeleidende groenten maakt het toch weer gevarieerd.

    Smakelijke groet,

Laat een reactie achter bij janus Reactie annuleren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.