augustus – old new borrowed blue

In de maandelijkse reeks Old New Borrowed Blue: augustus alreeds! Maar – je merkte het misschien al aan de lage schrijfsel-frequentie – mijne kop stond deze maand niet echt naar veel tuin-gefotografeer. Ik moest nog een beetje thuiskomen precies, na twee weken natuurspektakel in Costa Rica. Het animo om mij, na al dat exotisch gedierte, fotografiegewijs opnieuw op de huis en tuin omgeving te concentreren moet nog een beetje groeien. Derhalve: Old New Borrowed Blue met een exotische toets!

krokodil

Ziedaar, een dinosaurus! Als dat niet oud is?

boomkikker

Voor het eerst ook roodoog boomkikkers gezien. En nog een paar honderd andere diersoorten. Maar ik mocht maar één ‘new’-foto plaatsen zeker?

capucijnaap

Something borrowed? Gestolen ja! Brood! Meer bepaald mijn brood! Schaamteloos uit onze rugzak geplukt door een wasbeer, die het luttele minuten later kwijt speelde aan een troep capucijnapen. ’t Zal hem leren!

corcovado

En als afsluiter een foto van het eind van de dag ergens aan het eind van de wereld. ’t Was daar schoon.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

13 Responses to augustus – old new borrowed blue

 1. Loko Tosh schreef:

  en weer vraag ik me af waarom het niet andersom kan, twee weken werken per jaar en dan hop met de beentjes naar het eind van de wereld.

 2. muggenbeet schreef:

  Je hebt je ongetwijfeld geweldig goed kunnen uitleven ginds, je foto’s zullen magnifiek zijn, jou kennende. De enkele die je hier toont vind ik alvast heel geslaagd. Ik begrijp je compleet dat je foto’s van de eigen tuin na zo’n reis niet meteen een bevredigend gevoel geven.

 3. jan schreef:

  tis in de viroin ook niet slecht zu in de zomer (nee hoor, niet jaloers, waarom zou ik jaloers zijn, Costa Rica is zo ver, en zo warm, en al die beesterie, en geen bier en al :-))

 4. onderdeappelboom schreef:

  Ah, thuiskomen, het kan zo lang duren en het kan zo moeilijk zijn…

 5. Menck schreef:

  Ik ga niet weg en hoef dus ook nooit thuis te komen. Onze tuin is zodoende dag in dag uit je reinste revelatie. Zo heb ik er vandaag iets ontdekt wat ik al tijden niet meer had gezien: de zon.

 6. Woelmuizenier schreef:

  ’t Ziet er uit zoals bij mij thuis: heel den dag mijn bovenlip kapot bijten, mijn ogen kapot gewreven, mijn stuutjes laten afpakken en uiteindelijk kijken of er in de verte toch noch iets is voor mij. ;-)

 7. janus schreef:

  zie ik daar een cahuita-prentje?

 8. natuurlijk-rijk schreef:

  Heerlijk om te mogen meegenieten, die tweede vind ik qua kleur zo mooi!

 9. Loko Tosh schreef:

  en die eerste is misschien de mooiste niet, maar als eyecatcher krijgt ie gegarandeerd onze aandacht.

 10. Bart Blijentuin schreef:

  Van mij mag je gerust nog een hoop van die schoon foto’s op ons af vuren ;-).
  Al kan ik me wel voorstellen dat je nu efkes moet acclimatiseren …

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.