houtpantserjuffer

houtpantserjuffer

Nee maar, dat was nog eens lang geleden! Een nieuwe soort libel voor mijn erf. De eerste keer dat een houtpantserjuffer zich vertoont. Lang is ze overigens niet gebleven, en wreed op haar gemak was ze eigenlijk ook niet: elke keer weer een paar meter verder vliegen van ’t moment dat ik mijn statief in haar buurt neerpootte.
Maar allez, ze staat er op. Weliswaar niet op een natuurlijk-aandoend takje, maar daar gaan we niet moeilijk over doen. Houtpantserjuffers zetten hun eitjes af op takken en takjes boven of vlak naast vijvers, wat dat betreft kan het beestje hier in elk geval goed terecht. Benieuwd of het daadwerkelijk tot eitjes droppen gekomen is, en of ik ze de komende jaren meer te zien zal krijgen (en ook een herkansing krijg wat de foto betreft, heh).

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

14 Responses to houtpantserjuffer

 1. Menck schreef:

  Wreed schoon beest en dito foto. Alleen: waar zit dat beest dan wél op, eigenlijk?

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Dat ge die soorten uiteen kunt houden, vind ik op zich al chapeau en dan no zo’n foto, ’t is precies een soort draad waar ie op zit.

  • bart schreef:

   Er vliegen niet zo veel groene juffers rond, dus dat maakt het al een stuk makkelijker. Die kleine blauwtjes zijn wat dat betreft een stuk moeilijker. En met een soort draad kom je al behoorlijk in de buurt… :-)

 3. Fruitberg schreef:

  Schoon beestje & foto

 4. jan schreef:

  ik gok op resors, misschien van een trampoline?

 5. madame boerenerf schreef:

  Goh, chapeau da ge weet welke soort libel dit is!

 6. janus schreef:

  skitterend portret! dit valt in de categorie “betere libellefoto”. wat mij betreft laureaat in de klasse ‘libellen op resors’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.