old, new, borrowed, blue: september

something old september

De tomaten bijten deze maand de spits af als ‘something old’. De planten lopen op hun laatste benen en worden nauwlettend in de gaten gehouden op meeldauw en consoorten. Maar dat wil niet zeggen dat er niks meer te oogsten valt. Weliswaar gaat het allemaal wat trager en zijn ze minder zoet en knalrood dan in het midden van de zomer, maar voorlopig hoef ik nog niet naar de winkel om tomaten. Op de foto: twee bijna-rijpe coeur de boeufs.

something new september

Something new. Ach ja, wat kan ik zeggen… eentje is geentje? Want nadat de eigenwijze dochter haar pony binnen gehaald had wou ook de (eveneens paardrijdende) eigenwijze madam haar eigen paard. ‘Danger’ is de naam, een doodbrave ruin van zeven jaar. Ondertussen al onafscheidelijk bevriend met Beauty (de pony) en zowat het hele eigenwijze gezin.

something borrowed september

Something borrowed: Twiks heeft in de tuin een muis geleend om mee te spelen. Maar ze is al stuk: ze doet niks meer. Wat een ontgoocheling! Gelukkig zijn er nog!

something blue september

Nagenoeg nooit vliegt er een vogel tegen onze ramen aan, of het moest zo’n dikke houtduif zijn.  En dan dit. Een ijsvogel tegen het raam begot, en hij heeft het helaas niet overleefd. Blijft de vraag wat het beestje in onze tuin kwam doen: op twintig jaar tijd heb ik hier nooit een ijsvogel gezien, en vissen zitten er niet in onze vijvertjes dus er valt niks te bikken. Misschien een jong verdwaald dier, op zoek naar een geschikte stek? Heel spijtig in elk geval, ondanks de makkelijke ‘blue’ foto voor deze maand.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

11 reacties op old, new, borrowed, blue: september

 1. Menck schreef:

  Het wordt onderhand een hele dierentuin bij jullie. Of ben je van plan om een kinderboerderij op te starten?

  Dat ijsvogeltje: ocharme, de sukkel. Maar ’t levert wel een fijne plaat op. ;-)

  • bart schreef:

   eerlijk gezegd: ik heb ooit met dat idee gespeeld, om met een soortement kinderboerderij te beginnen. Edoch wreed rendabel bleek zoiets niet onmiddellijk te zijn. :-/

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Aha die ooievaar heeft dus toch iets gebracht ;-)

 3. Loko Tosh schreef:

  en wie weet kwam die ijsvogel je poeltje op salamanders checken? Paarden begot, ik ben zeker dat je dat ook kan eten. De ijsvogel niet.

 4. Fruitberg schreef:

  Jammer van dat ijsvogeltje. En voor de rest is het daar echt wel een beestenboel aan ’t worden. Onze kat haar speelgoedjes gaan ook altijd direct kapot.

 5. muggenbeet schreef:

  Een ijsvogeltje is één van de weinige inheemse vogels die ik nu nog nooit op mijn pad heb mogen ontmoeten. Ook voor mij zou het pijnlijk zijn om dan zo’n prachtig beest dood te moeten aantreffen in mijn tuin. Mag ik je nog zeggen dat ik (in stilte) genoten heb van je reisfoto’s! De natuur kan toch schoon zijn.

 6. Bart Blijentuin schreef:

  Dat is weer een origineel reekske geworden! En nog proficiat met jullie nieuwe gevaarlijke aanwinst…. ;-)

 7. Pingback: We zijn erbij! | BOERENERF

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.