plant van de maand: januari

Maandelijks je favoriete plant voor die maand in de kijker zetten om zo eens een aantal minder voor de hand liggende soorten onder de aandacht te brengen, zo is het opzet van Natuurlijk-rijk. Strak plan vind ik dat! Derhalve kijk ook ik bijwijlen vanuit die invalshoek  rond, speurend naar ‘de plant van de maand’ op het Eigenwijze Erf.

viooltje

Nu, ’t is nog januari. Dat wil zeggen dat we bijzonder snel rond zijn dan. Er bloeit namelijk welgeteld 1 plantensoort op mijn erf momenteel: een viooltje. En dan geen maarts, driekleurig of zinkviooltje. Neen, een onbestemd kweeksel van op de markt. Spotgoedkoop (tien pottekes voor een paar euro), taai en sterk, en bovenal al maanden aan een stuk overvloedig bloeiend, ongeacht vorst en/of sneeuw. Meer moet dat niet zijn om plant van de maand januari te mogen zijn van mij. Leve de viooltjes!

viooltjes

Dit bericht is geplaatst in planten. Bookmark de permalink.

11 reacties op plant van de maand: januari

 1. Menck schreef:

  Absoluut geen verkeerde keuze; leve de viooltjes, inderdaad. Ook bij ons staan ze momenteel hun vrolijke zichzelve te wezen.

 2. Een mens moet wel van viooltjes houden.

 3. muggenbeet schreef:

  Ik durf dat ook wel eens te doen, zo’n hele plastiek vol met viooltjes kopen. Inderdaad spotgoedkoop en zeker niet mis, al vind ik de allergrootste té. je hebt ze alvast mooi op plaat weten vast te leggen.

 4. Zem schreef:

  Wat leuk: zo’n schitterend viooltje in de tuin. Dit bloempje is ook heel mooi door je vastgelegd!

 5. Heidi schreef:

  Zo’n beauties! Veel mooier dan driekleurige vind ik. Op mijn lijstje!

 6. natuurlijk-rijk schreef:

  Super dat je meedoet en al meteen een eigenwijze keuze ;-) Ik moe dringend achter mijn Madame haar veren zitten dat ze nog eens langs de markt gaat, normaal staan er hier elk jaar maar dit jaar dus niet!

 7. Fruitberg schreef:

  Mooie keuze, en uitstekende foto’s

 8. Verdorie – op die foto’s zijn ze wellicht nog mooier dan in ’t echt. Hoe doe je het toch!

  • bart schreef:

   Op statief, 180mm macrolens, manuele focus, groot diafragma voor beperkte scherptediepte. lichtbalans op bewolkt en dan een goed plekske kiezen :-)

 9. Pingback: Plant van de maand | natuurlijk-rijk

 10. Pingback: Plant van de maand, update | natuurlijk-rijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.